ΥΓΕΙΑ

Πολάκης: 24 σελίδες η λίστα του ΕΚΑΒ με τους ασθενείς που αναζητούν κρεβάτι ΜΕΘ

Πολάκης: 24 σελίδες η λίστα του ΕΚΑΒ με τους ασθενείς που αναζητούν κρεβάτι ΜΕΘ
INTIME NEWS

Πάνω από 120 είναι οι ασθενείς που βρίσκονται διασωκηνωμένοι με φορητούς αναπνευστήρες εκτός ΜΕΘ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, την Τρίτη (16/03/2021).

«Είκοσι τέσσερις σελίδες είναι αυτή τη στιγμή, η λίστα του ΕΚΑΒ για ασθενείς που αναζητούν κρεβάτι ΜΕΘ!» επισημαίνει ο κ. Πολάκης σε δήλωσή του σχετικά με την «ασφυξία» των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, κυρίως της Αττικής.

«Δηλαδή 120-125 συνάνθρωποι μας είναι διασωληνωμένοι με φορητούς αναπνευστήρες, σε απλό κρεβάτι και αναγκαστικά δεν λαμβάνουν την παρακολούθηση και υποστήριξη που απαιτεί η κατάστασή τους. Πάνω από 70 από αυτούς είναι ασθενείς με λοίμωξη από κορονοϊό!» προσθέτει.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση για τις ανακοινώσεις περί 1.200 κλινών ΜΕΘ. Επίσης, θέτει το θέμα των θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχουν πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και δεν έχουν έρθει ακόμα στη χώρα μας. Τέλος, ζητά από το υπουργείο Υγείας να συστήσει «ομάδα κρούσης» εντατικολόγων, για τη στήριξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

«Δεν θα κουραστώ να το φωνάζω: Είστε ψεύτες. Πού είναι τα 1200 κρεβάτια MEΘ; Φέρτε τις θεραπείες αντισωμάτων. Όσο δεν το κάνετε, πλέον μετά και την έγκριση από τον ΕΜΑ, είστε εγκληματίες! Οργανώστε «ομάδα κρούσης» γιατρών εντατικολόγων, που μέσω της υποδομής που έχουμε φτιάξει στο ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, να δίνει συγκεκριμένη βοήθεια και πρακτική στους γιατρούς που νοσηλεύουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ! Αν δεν μπορείτε, φωνάξτε μας, να σας βοηθήσουμε, να γίνει. Πεθαίνει κόσμος!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης.

Κάλυψη 95% στις ΜΕΘ

Για την κατάσταση των ΜΕΘ σήμερα, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής φτάνει το 95% σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ.

«Υπάρχουν μόνο 13 κρεβάτια για να εφημερεύσουν» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού. «Πρόκειται για στελέχη τα οποία είναι περισσότερο επιθετικά κατά 40% ως προς τη μεταδοτικότητα. Είναι ένας ιός επιθετικός που δύσκολα μπορείς να τον ελέγξεις».

Για τους εμβολιασμούς, τέλος, υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται «για να αποκτήσουμε κάποια ανοσία, προκειμένου να ανοίξουμε σιγά σιγά, να κινηθεί η οικονομία και να λειτουργήσει και ο τουρισμός το καλοκαίρι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώνεται η σταδιακή άρση του lockdown – Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων