ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: ΜΕΘ – Η χειρότερη ημέρα για την Αττική – Τι λένε τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ

Κορονοϊός: ΜΕΘ – Η χειρότερη ημέρα για την Αττική – Τι λένε τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ
INTIME NEWS

Τα Γενικά νοσοκομεία μετατράπηκαν δυστυχώς σε ειδικά νοσοκομεία κορονοϊού, ενώ αυξάνεται η νοσηρότητα και η θνητότητα από τις άλλες παθήσεις, τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος. «Η κατάσταση δείχνει την αποτυχία οργάνωσης του συστήματος στο επίπεδο της πρόληψης και νοσοκομειακής περίθαλψη» υποστηρίζει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα Τρίτη (16/03/2021) είναι η χειρότερη ημέρα. «Όλες οι κλίνες κατειλημμένες. Μετράμε περί τους 30 διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε λίστα αναμονής: 9 στη Νίκαια, 5 στο Θριάσιο, 4 στο Σισμανόγλειο, 8 στο Γεννηματάς, 2 στο Λαϊκό, 1 στον Ερυθρό Σταυρό. Και πόσους άλλους δεν ξέρουμε. Και βέβαια λίστα αναμονής για ΜΕΘ υπάρχει και σε γενικά περιστατικά» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, θα έπρεπε να λειτουργούν 3.000 κλίνες ΜΕΘ με βάση τον αριθμό των ανεπτυγμένων απλών κλινών στο σύνολο της χώρας. Ωστόσο, υπάρχουν 800 και πολλές εξ αυτών είναι προσωρινές, προσθέτει. «Πώς κράσαρε το σύστημα με 500 διασωληνωμένους αφού διαθέτει 1.300 κλίνες ΜΕΘ όπως λέει το Υπουργείο; Πού είναι ο ιδιωτικός τομέας; Τι περιμένουν και δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού; Προτίμησαν να βάλουν το ΚΑΤ με 20 κλίνες για νοσηλεία απλών περιστατικών κορονοϊού τα οποία θα αυξηθούν, παράλληλα με τις 51 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού και συνεχίζουν να προστατεύουν τον ιδιωτικό τομέα που νοσηλεύει στρωμένα περιστατικά, σε οικονομικό καθεστώς μαυραγοριτισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Η εικόνα των ΜΕΘ στην Αττική

ΚΑΤ: 50 στις 51, 1 κενή κλίνη

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 στις 14, γεμάτη

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 στις 9, γεμάτη

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 στις 16, γεμάτη

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 58 στις 58, γεμάτη

ΣΩΤΗΡΙΑ: 82 στις 84, 2 κενές κλίνες

ΝΙΜΙΤΣ: 6 στις 6, γεμάτη

ΕΛΠΙΣ: 6 στις 6, γεμάτη

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 12 στις 12 και 4 διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ, γεμάτη.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: 14 στις 14, γεμάτη

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 στις 12, γεμάτη

ΤΖΑΝΕΙΟ: 10 στις 10, γεμάτη

ΑΤΤΙΚΟ: 43 στις 43, γεμάτη

ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 στις 17, γεμάτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca - Κικίλιας: Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΜΑ - Όποιος έχει ραντεβού να πάει