ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: «Έμφραγμα» στις ΜΕΘ της Αττικής – Μεγαλώνει η λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ

ΠΟΕΔΗΝ: «Έμφραγμα» στις ΜΕΘ της Αττικής – Μεγαλώνει η λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ
INTIME NEWS

Αυξάνονται ώρα με την ώρα οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος επισημαίνει ότι δεκάδες είναι οι ασθενείς με κορονοϊό μεταξύ των διασωληνωμένων σε κοινούς θαλάμους. «Μετρήσαμε σήμερα τρείς στο Θριάσιο, έναν στο Αττικό, επτά στο Τζάνειο, οκτώ στη Νίκαια, δώδεκα στο Γεννηματάς, τρείς στο Λαϊκό, έναν στην Παμμακάριστο, έναν στο Ιπποκράτειο, δύο στο Αγία Όλγα, εννέα στο Σισμανόγλειο».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα του αδιεξόδου που βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». «Νοσηλεύει περί τα 60 περιστατικά κορονοϊού. Επειδή είχε 6 ασθενείς με κορονοϊό διασωληνωμένους στις κλινικές σε λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ που δεν διακομίζονταν, μεταφέρθηκαν για ασφάλεια στην Καρδιολογική Μονάδα. Συνεχίζουν όμως να βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ του ΕΚΑΒ. Τα διασωληνωμένα γενικά περιστατικά τα μετέφεραν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) 8 κλινών που είναι γεμάτη και υπάρχουν και τρείς σοβαρά ασθενείς σε φορεία. Αν είναι δυνατόν, εμφράγματα σε φορεία!» τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής

Σχολιάζοντας τη μετατροπή ενός ακόμη δημόσιου νοσοκομείου, του «Ερυθρού Σταυρού» σε δομή αποκλειστικής νοσηλείας covid, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει: «Τα γενικά νοσοκομεία μετατρέπονται σε ειδικά νοσοκομεία κορονοϊού. Τελευταίο παράδειγμα ο Ερυθρός. Εντελώς ξαφνικά εκκενώνεται. Τι σχεδιασμός είναι αυτός; Έλεγαν για το Τζάνειο, μετά το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς και τελικά ο Ερυθρός. Ο ιδιωτικός τομέας προστατεύεται».

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (17/03/2021), οι κενές κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής ήταν 10 και 53 οι διασωληνωμένοι ασθενείς με COVID σε απλές κλίνες.

ΚΑΤ: 49 στις 51, κενές 2

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 στις 14, γεμάτη

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 στις 9, γεμάτη

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 16 στις 16, γεμάτη

ΕΛΠΙΣ: 6 στις 6, γεμάτη

ΝΙΜΙΤΣ: 6 στις 6, γεμάτη

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 12 στις 12 και 4 διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ, γεμάτη

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 58 στις 58, γεμάτη

ΣΩΤΗΡΙΑ: 76 στις 84, κενές 8

ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 στις 17, γεμάτη

ΑΤΤΙΚΟ: 43 στις 43, γεμάτη

ΤΖΑΝΕΙΟ: 10 στις 10, γεμάτη

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 στις 12, γεμάτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Βουλή: Εκτός Τροχαίας ο τροχονόμος που είχε επεισόδιο με ντελιβερά – Διατάχθηκε ΕΔΕ