ΥΓΕΙΑ

O ΙΣΑ προσπαθεί να βρει τους 200 γιατρούς με επιπλέον κίνητρο την απαλλαγή από την ετήσια συνδρομή

O ΙΣΑ προσπαθεί να βρει τους 200 γιατρούς με επιπλέον κίνητρο την απαλλαγή από την ετήσια συνδρομή
INTIME NEWS

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, καλεί του συναδέλφους του να στηρίξουν το ΕΣΥ.

Απαλλαγή από την ετήσια συνδρομή για τα επόμενα πέντε χρόνια θα έχουν όσοι ιδιώτες γιατροί- μέλη του ΙΣΑ με ειδικότητα παθολογίας, γενικής ιατρικής, πνευμονολογίας και αναισθησιολογίας, ανταποκριθούν στην έκκληση του υπουργείου Υγείας, για να απασχοληθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Την απαλλαγή ανακοίνωσε ο Γιώργος Πατούλης, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση στους γιατρούς της Αθήνας: «Καλώ τους συναδέλφους μου να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια να στηρίξουν το ΕΣΥ, να βοηθήσουν τους συναδέλφους στα νοσοκομεία που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Οι γιατροί της Αθήνας έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια το υψηλό επιστημονικό επίπεδο που διαθέτουν και την αγάπη τους για τον ασθενή και αυτό θα πράξουν και αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Μέχρι χθες, Τετάρτη (17/03/2021), συνολικά 45 ιατροί μέλη του ΙΣΑ είχαν δηλώσει συμμετοχή και αρκετοί από αυτούς έχουν τοποθετηθεί στα νοσοκομεία. Οι τελευταίοι 15 που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν 9 παθολόγοι, 3 αναισθησιολόγοι και 3 πνευμονολόγοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έθεσε ως ελάχιστο όριο για τη στήριξη των ιδιωτών στο ΕΣΥ τους 200 γιατρούς. Εάν δεν ανταποκριθούν εντός 48 ωρών από την ανακοίνωση, το απόγευμα της Τετάρτης (17/03/2021), θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την επιστράτευση των συγκεκριμένων ειδικοτήτων του ιδιωτικού τομεά. Η αμοιβή που προβέπεται για τους ιδιώτες γιατρούς είναι 2.000 ευρώ το μήνα συν 1.600 ευρώ για εφημερίες. Η σχετική πλατφόρμα του ΙΣΑ για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέρη της χώρας.

Ο κ. Πατούλης συγκάλεσε, επίσης, έκτακτη σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής και των εκπροσώπων των Επιστημονικών Ενώσεων, στην οποία συμμετείχε και η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι ιδιαίτερα ανησυχητικές εξελίξεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας καθώς και η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία όπου δίνεται η μάχη με τον κορονοϊό. Τονίστηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη της στενής παρακολούθησης του ασθενούς κατά το διάστημα που παραμένει στο σπίτι του, με βάση επικαιροποιημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, προκειμένου να αποτραπούν οι σοβαρές επιπλοκές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βαλβίδες» εκτόνωσης και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα – Το σχέδιο για κομμωτήρια, μαγαζιά