ΥΓΕΙΑ

Ένταση στο υπουργείο Υγείας - Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόλυση γιατρού

Ένταση στο υπουργείο Υγείας - Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόλυση γιατρού
INTIME NEWS

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης (30/03/2021) έξω από το υπουργείο Υγείας, όταν στο τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη μη επέκταση της σύμβασης του γιατρού του «Αγίου Σάββα», Κώστα Καταραχιά, ομάδα διαδηλωτών επιχειρησε να μπει στο Υπουργείο.

Οι ομάδες των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές, κάνοντας και χρήση χημικών.

Νωρίτερα, δεκάδες υγειονομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ, ζητώντας να μην απολυθεί αύριο, Τετάρτη (31/03/2021) ο ακτινολόγος Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ.

Η διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» αρνείται να παρατείνει τη σύμβασή του έως 31/10/2021 όπως προβλέπει σχετική νομοθετική διάταξη για το σύνολο των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών, επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ. Έχει προηγηθεί, επίσης, η μετακίνησή του στο νοσοκομείο «Σωτηρία», η οποία χαρακτηρίζεται εκδικητική, επειδή «το Σωματείο "τόλμησε" να υπερασπιστεί τους συναδέλφους που η διοίκηση καλούσε σε απολογία επειδή "διέπραξαν" το έγκλημα να αρρωστήσουν την ώρα της δουλειάς τους». Οι υγειονομικοί είχαν νοσήσει από κορονοϊό. Οι νοσοκομειακοί γιατροί υποστηρίζουν ότι «στο πρόσωπο του συναδέλφου στοχοποιούνται όλοι όσοι δίνουν καθημερινά μάχη στο πλευρό των ασθενών τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία» και καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι «απολύει γιατρούς μέσα στην πανδημία».

Αρχικά, οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και με πορεία έφτασαν στο υπουργείο Υγείας. Στη συγκέντρωση πήραν μέρος και εκπρόσωποι άλλων φορέων εργαζομένων και σωματείων ως ένδειξη αλληλεγγύης στον ακτινολόγο Κώστα Καταραχιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή Θυρίδων στο Χαλάνδρι: Η σύλληψη στο γαλακτοπωλείο, η σειρά της ΕΡΤ και οι πιθανοί συνεργοί