ΥΓΕΙΑ

Θεοδωρίδου στο Newsbomb.gr για AstraZeneca: Δεν χρειάζεται να λαμβάνουν αντιπηκτικό πριν το εμβόλιο

Εμβολιασμός πολιτών
INTIME NEWS

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους πολίτες τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Αρκετοί είναι οι πολίτες που αλλάζουν τα ραντεβού τους όταν καταλαβαίνουν ότι θα εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που ρωτούν αν θα πρέπει να λαμβάνουν κάποιο είδους αντιπηκτικού πριν το ραντεβού τους.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας σήμερα στο Newsbomb.gr έκανε λόγο για πολλές ακυρώσεις εμβολίων τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας πως κάποιοι πολίτες κοιτούν αν η 2η δόση του εμβολίου είναι μετά από 2 μήνες και υποψιαζόμενοι πως πρόκειται για το AstraZeneca ζητούν ματαίωση του ραντεβού.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr αν θα καταργηθεί η δυνατότητα να αλλάζουν ραντεβού οι πολίτες μέσω του emvolio.gov, τόνισε πως «Αυτή τη στιγμή δεν σχεδιάζουμε κάποια αλλαγή στον προγραμματισμό μας, όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να κάνουν μία αλλαγή στο ραντεβού τους στο emvolio.gov.gr και αυτό παραμένει».

Σχετικά με την λήψη ασπιρίνης ή κάποιου άλλου είδους αντιπηκτικού πριν είτε μετά τον εμβολιασμό, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κυρία Μαρία Θεοδωρίδου απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr τόνισε ότι, «δεν υπάρχει σύσταση να λαμβάνουν πριν εμβολιαστούν την όποια μορφής αντιπηκτικής αγωγής. Αν, ωστόσο, είναι σε αντιπηκτική αγωγή να συνεχίζουν κανονικά την αγωγή τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Για πόσο καιρό παρέχει ανοσία το εμβόλιο - Φόβος για τις ομοιότητες με την γρίπη