ΥΓΕΙΑ

Πελώνη στο Newsbomb.gr: Μέσα στον Ιούνιο οι επιπλέον 1,2 εκατ. δόσεις εμβολίου της Pfizer

Αριστοτελία Πελώνη
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη
INTIME

Τον Ιούνιο θα παραδοθούν στην Ελλάδα οι επιπλέον 1,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer σύμφωνα με όσα είπε στο Newsbomb.gr η Αριστοτελία Πελώνη

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να παραλάβει η Ελλάδα τις επιπλέον δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού από τη Pfizer, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr.

Αναφορικά με την επιτάχυνση των εμβολιασμών η κ. Πελώνη σημείωσε πως θα εξαρτηθεί από τις ροή των εμβολίων, επισημαίνοντας παράλληλα πως τις επόμενες 9 ημέρες ανοίγουν οι εμβολιασμοί για ακόμη τρεις κατηγορίες.

Όπως είπε, καθημερινά κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται 55.000 εμβολιασμοί, ενώ δήλωσε πως λόγω της επίσπευσης της παράδοσης στην Ε.Ε. 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί για το τέταρτο που ήταν προγραμματισμένο, η χώρα μας θα προμηθευτεί επιπλέον 1,2 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κ. Αριστοτελία Πελώνη απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους μεγαλύτερους σε ηλικία να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με την ίδια ήδη εμβολιάζονται οι 60 ετών και άνω και προχωράμε σε μικρότερες ηλικίες.

«Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας -περίπου 800.000- ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών. Το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Δένδια – Ερντογάν: Γιατί ο «σουλτάνος» ζήτησε να δει τον Έλληνα υπουργό –Όλο το παρασκήνιο