ΥΓΕΙΑ

Ερευνητικά προγράμματα σε φυσικά προϊόντα ξεκινούν ΕΚΠΑ και Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
PIXABAY

Με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη συναντήθηκε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Θάνος Δημόπουλος, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, που υπέγραψαν πρόσφατα.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, Καθηγητής Ν. Βούλγαρης, και η Επιστημονική Υπεύθυνη, Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Φαρμακευτικού Τμήματος, Ι. Χήνου.

Ο σκοπός και το αντικείμενο του μνημονίου αφορά στην έρευνα και επιστημονική στήριξη σε επιλεγμένα αρωματικά, φαρμακευτικά φυτά, μελισσοκομικά προϊόντα, υποπροϊόντα γεωργικών καλλιεργειών κ.λπ. της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, καθώς και στην υλοποίηση από κοινού ερευνητικών προγραμμάτων αναπτυξιακού και επιστημονικού χαρακτήρα με διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης, πάνω σε φυσικά προϊόντα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, διεξοδικά ο οδικός χάρτης περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων ΕΚΠΑ και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αναμένονται οι προγραμματικές δηλώσεις εκ μέρους του Περιφερειάρχη για την επόμενη φάση υλοποίησης της συνεργασίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρομβώσεις μετά από εμβόλιο κορονοϊού: Γερμανοί επιστήμονες λένε ότι βρήκαν τη λύση