ΥΓΕΙΑ

Προστασία της μητρότητας για τις γυναίκες οδοντιάτρους ζητά η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
INTIME NEWS

Οι ανισότητες που βιώνουν οι γυναίκες οδοντίατροι στη χώρα μας κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, ήταν το θέμα της τηλεδιάσκεψης που είχαν μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η υποστήριξη της μητρότητας για τις γυναίκες οδοντιάτρους, οι οποίες αναγκάζονται να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητας για κάποιο διάστημα, χωρίς να έχουν στήριξη από την Πολιτεία.

«Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες οδοντίατροι βιώνουν ανισότητες σε πολλά επίπεδα και οφείλουμε να άρουμε τα εμπόδια που συναντούν όταν, για παράδειγμα, γίνονται μητέρες» τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΟΟ Αθανάσιος Δεβλιώτης. Όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας της ΕΟΟ Μαρία Μενενάκου, σύμφωνα με στοιχεία, «μία στις δύο γυναίκες οδοντιάτρους αναγκάζεται να απέχει από την επαγγελματική της δραστηριότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω κύησης, θηλασμού, φροντίδας παιδιών ή ατόμων τρίτης ηλικίας. Το Κράτος οφείλει να είναι υποστηρικτικό για τις ελευθεροεπαγγελματίες, οδοντιάτρους και όχι μόνον».

«Γι' αυτό ζητάμε από την Υφυπουργό Εργασίας να μεριμνήσει ώστε να καταπολεμηθούν οι ανισότητες, που υφίστανται οι γυναίκες που ασκούν την οδοντιατρική στη χώρα μας, ως ελευθεροεπαγγελματίες» πρόσθεσε ο κ. Δεβλιώτης.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ζητά από την Πολιτεία να προωθήσει για τους ελευθεροεπαγγελματίες, αντίστοιχες πρόνοιες με αυτές του Υπαλληλικού Κώδικα και να εφαρμοστεί η νομοθεσία που ισχύει και εφαρμόζεται για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, ώστε να αρθούν οι σημαντικές κοινωνικές ανισότητες εις βάρος τους, σε θέματα μητρότητας ή πατρότητας. Από την πλευρά της η Υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι η προστασία των εργαζομένων γυναικών είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Έρχονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες