ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ποιοι πρέπει να κάνουν πνευμονολογικό έλεγχο 3 μήνες μετά τη νόσησή τους

ΜΕΘ κορονοϊός
INTIME

Στις κατηγορίες όσων πρέπει να κάνουν πνευμονολογικό έλεγχο 3 μήνες μετά τη νόσησή τους με κορονοϊό αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογία Στέλιος Λουκίδης

Οδηγίες για όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό και εξακολουθούν να νιώθουν δυσφορία έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Πνευμονολογία Στέλιος Λουκίδης συστήνοντας πνευμονολογικό έλεγχο και αξονική τομογραφία.

«Αυτό είναι ένα θέμα που μας απασχόλησε από το πρώτο κύμα, απλά τώρα έχουμε τεκμηριώσει λίγο την κατάσταση και έχουμε σχεδιάσει καλύτερα την παρακολούθηση» είπε αρχικά ο κ. Λουκίδης προσθέτοντας ότι:

«Πρέπει στον τρίτο μήνα από τη νόσηση, ειδικά όσοι χρειάστηκε να νοσηλευτούν με σοβαρή νόσο, να κάνουν έναν καλό πνευμονολογικό έλεγχο, και αξονική τομογραφία αλλά και λειτουργικό έλεγχο, ώστε να είναι σίγουροι ότι οι βλάβες που είχαν δημιουργηθεί, έχουν υποχωρήσει σημαντικά ή δεν υπάρχουν πια».

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των γυμναστηρίων με διπλή μάσκα, ο κ. Λουκίδης σημείωσε στο MEGA ότι «το θέμα του γυμναστηρίου είναι δύσκολο. Λόγω της άσκησης και της κόπωσης υπάρχει εκνέφωμα, άρα λογικά μεγαλύτερη μετάδοση της νόσου. Με τη διπλή μάσκα προσπαθούμε να προστατευτούμε από αυτό».

«Δεν ξέρω πώς μπορεί να εφαρμοστεί άσκηση με διπλή μάσκα, θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα, αλλά η προστασία του χώρου πρέπει να είναι πολύ δυναμική γιατί υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τα νέα λεωφορεία που έχει προμηθευτεί η Αθήνα, τα οποία δεν είχαν παράθυρα, και χρειάστηκε να γίνει τροποποίηση ώστε να υπάρχει κάποιο παράθυρο για να αερίζεται ο χώρος, ο κ. Λουκίδης τόνισε ότι «δεν μπορεί ο αέρας από αυτά τα παράθυρα να ανανεωθεί στο βαθμό που θα θέλαμε. Είναι ένα ζήτημα τα ΜΜΜ, το συζητάμε πολύ καιρό ότι πρέπει να γίνει αποσυμφόρησή τους. Θα έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα ώστε ο κόσμος να μπορεί να πάει στη δουλειά του με ασφάλεια».

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα μίλησε από την πλευρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτιμώντας πως «είμαστε σε πορεία σταθερής αποκλιμάκωσης από τις 10-12 Μαΐου και έπειτα, σε όλους τους δείκτες της πανδημίας».

«Αυτό που με ανησυχεί από χθες, Κυριακή, είναι ότι είδαμε μια σταθεροποίηση της κατάστασης σε διάφορες περιοχές της χώρες. Συνεχίζουμε όπως πηγαίνουμε, και μέχρι και την Τετάρτη θα παρατηρήσουμε τη διασπορά και πώς προχωράει από περιοχή σε περιοχή, και μετά θα μπορώ να σας πω αν αυτή η σταθεροποίηση είναι ανησυχητική» κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεπόλια: Εκτέλεση του «Άρη» με το αλεξίσφαιρο – Μάρτυρας περιγράφει στο Newsbomb.gr τον δράστη