ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών

ΚΥΤ
ΕΟΔΥ

Οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 ξεκίνησαν την Πέμπτη (03/06/2021), στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων/Μεταναστών σε Χίο, Σάμο και Μυτιλήνη. 

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την προσφυγική κρίση-Philos». Το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί στα Κέντρα και των υπόλοιπων νησιών, καθώς και στις δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής χώρας.

Ο εμβολιασμός εντάσσεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Υπουργείων Υγείας και Μετανάστευσης & Ασύλου και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για ανοσοποίηση των πληθυσμών σε Κέντρα Φιλοξενίας Πολιτών Τρίτων Χωρών. Ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, συνοδευόμενοι από στελέχη των δύο φορέων, θα επισκεφθούν την Παρασκευή (04/06/2021) τα Κέντρα Υποδοχής & Ταυτοποίησης των νησιών όπου πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εφαρμογή τους στο πεδίο.

Ο ΕΟΔΥ, τέλος, επισημαίνει τη σημασία της εν λόγω δράσης για την ανάπτυξη «τείχους» ανοσίας και στους πληθυσμούς που διαμένουν σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Περάσαμε 18 εφιαλτικούς μήνες με την πανδημία, είμαστε στο δρόμο της ανάκαμψης