ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Κάτω από το 4% ο δείκτης θετικότητας - Τι αποκαλύπτει ο χάρτης ECDC

Κορονοϊός: Κάτω από το 4% ο δείκτης θετικότητας - Τι αποκαλύπτει ο χάρτης ECDC

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι νέοι χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), οι οποίοι δημοσιεύονται κάθε Πέμπτη. 

Σύμφωνα με αυτούς, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα περισσότερα τεστ ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ο δείκτης θετικότητας συνεχίζει να είναι μικρότερος του 4%.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, με βάση δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης (TESSy), η Ελλάδα είναι στο «πράσινο» καθώς ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4%.

Σχετικά με τον αριθμό των τεστ κορονοϊού, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι στο «βαθύ πράσινο», καθώς πραγματοποιεί πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Τέλος, στον συνδυαστικό χάρτη του ECDC με δεδομένα των δύο τελευταίων εβδομάδων (27 Μαΐου-3 Ιουνίου) που αφορούν στον δείκτη θετικότητας, τα νέα κρούσματα και τον αριθμό των τεστ, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι στο «πορτοκαλί», εκτός από νησιά στο βόρειο Αιγαίο, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου, που βρίσκονται στο «κίτρινο».

Σημειώνεται ότι οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη. Οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορoνοϊός: Εκατοντάδες νέα κρούσματα μεταλλάξεων - Πού εντοπίστηκαν