ΥΓΕΙΑ

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Μπέρδεμα με το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού και διευκρινίσεις - Ορόσημο η 01/07

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Μπέρδεμα με το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού και διευκρινίσεις - Ορόσημο η 01/07

Τη Δευτέρα (14.06) αναμένονται διευκρινίσεις από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού για το θέμα του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού και το αν θα μπορούν να το εκδώσουν όσοι έχουν νοσήσει σε διάστημα έξι μηνών από τον εμβολιασμό και υποχρεώνονται να κάνουν μόνο μια δόση.

Τη Δευτέρα (14.06) αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αναφορικά με όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό και το τι θα συμβεί με το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σύσταση στην Ελλάδα, για όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό και έχουν παρέλθει έξι μήνες από τη νόσηση, είναι να κάνουν μόνο τη μια δόση του εμβολίου. Ωστόσο, έχει προκύψει θέμα με το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό καθώς ακόμα δεν υπάρχει οριστική συμφωνία των 27 χωρών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Έτσι, τη Δευτέρα αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, κ. Μαρία Θεοδωρίδου, για το τι θα ισχύσει στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr το ζήτημα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει οριστικά μέχρι την 1η Ιουλίου όταν και θα τεθεί σε ισχύ στην ΕΕ το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό.

Σημειώνεται επίσης, ότι σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, σε ιατρικό επίπεδο, αυτός που έχει νοσήσει σε διάστημα έξι μηνών από τον εμβολιασμό, θα μπορεί να κάνει μόνο τη μια δόση, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν θα μπορεί να έχει το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα σύντομα θα ξεκαθαρίσει και θα δοθούν απαντήσεις από επίσημα χείλη, την ώρα που το σχέδιο «Ελευθερία» τρέχει με γοργούς ρυθμούς.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια οι πολίτες 18 ως 24 ετών, ενώ παράλληλα τεράστια είναι η ζήτηση στην ηλικιακή ομάδα 25 ως 29 ετών. Είναι ενδεικτικό πως από τη στιγμή που άνοιξαν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για το συγκεκριμένο γκρουπ, έχουν «κλειστεί» πάνω από 100.000 ραντεβού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τζόκοβιτς - Τσιτσιπάς LIVE: Πέφτουν... κορμιά στον τελικό του Roland Garros! (vids)