ΥΓΕΙΑ

Εμβολιασμός - LIVE η ενημέρωση: Οριστικό! Τέλος το AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών

Εμβολιασμός - LIVE η ενημέρωση: Οριστικό! Τέλος το AstraZeneca για τους κάτω των 60 ετών
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εμβολιασμός: Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δίνουν το «παρών» στη σημερινή (14.06) ενημέρωση για τον κορονοϊό, από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η Επιτροπή Εμβολιασμού εισηγείται να μην γίνεται το εμβόλιο της AstraZeneca σε ηλικίες κάτω των 60 ετών, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα σκευάσματα.

Ερώτημα αποτελεί, εάν θα ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί με Astrazeneca όσων έχουν κάνει την πρώτη δόση και είναι κάτω των 60 ή δεν θα κλείνονται νέα ραντεβού.

Τις διευκρινίσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τους εμβολιασμούς δίνουν στη σημερινή ενημέρωση η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Δείτε LIVE την ενημέρωση:

Για το θέμα αναμένεται σε κάθε περίπτωση και η εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εθνική επιτροπή εμβολιασμών θα ακολουθήσει τη σύσταση του ΕΜΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2021 - Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση: Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις