ΥΓΕΙΑ

Καθηγητής Φαρμακολογίας προς ανεμβολιαστούς: Το 4ο κύμα κορονοϊού θα σας αφορά σχεδόν αποκλειστικά

Εμβολιαστικό κέντρο
INTIME

Προειδοποίηση από τον καθηγητή Φαρμακολογίας, Αχιλλέα Γραβάνη, προς όσους δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους ότι το 4ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού θα τους αφορά «σχεδόν αποκλειστικά»

Μήνυμα προς όλους όσοι δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους έστειλε με ανάρτησή του στο facebook ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης.

«Το 4ο κύμα της Πανδημίας το φθινόπωρο θα σας αφορά σχεδόν αποκλειστικά» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Γραβάνης στην ανάρτησή του που έγινε viral.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι περιπτώσεις βαριάς νόσου και θανάτου θα σας (σ.σ. τους ανεμβολιαστούς) αφορούν σχεδόν κατά 95%»

Όπως τονίζει, δε, δεν θα μπορεί και να επιβληθεί ένα γενικό lockdown για να προστατεύσει την συγκεκριμένη ομάδα δεδομένου ότι θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

Η ανησυχία του κ. Γραβάνη προκύπτει από το «πολύ επικίνδυνο νέο στέλεχος, το Delta της Ινδίας που επικρατεί ταχύτατα λόγω της μεγαλύτερης κατά 60% μολυσματικότητας».

Κατά τον κ. Γραβάνη η μετάλλαξη αυτή «καλύπτεται από τον πλήρη εμβολιασμό και με τις δυο δόσεις των Pfizer και AstraZeneca εμβολίων (αναμένουμε τα αποτελέσματα για τα Moderna και J&J), η μια δόση δεν προστατεύει».

Η ανάρτηση του καθηγητή Γραβάνη

ALERT ΠΡΟΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ

Το 4ο κύμα της Πανδημίας το φθινόπωρο θα σας αφορά σχεδόν αποκλειστικά. Οι περιπτώσεις βαριάς νόσου και θανάτου θα σας αφορούν σχεδόν κατά 95%. Επειδή θα είστε η μειοψηφία (περίπου το 70% θα έχει εμβολιαστεί) θα είναι δύσκολη η κοινωνική και οικονομική αιτιολόγηση ενός γενικού lockdown που θα σας προστατεύσει.

Το πολύ επικίνδυνο νέο στέλεχος του ιού, το Delta της Ινδίας που επικρατεί ταχύτατα λόγω της μεγαλύτερης κατά 60% μολυσματικότητας, καλύπτεται από τον πλήρη εμβολιασμό και με τις δυο δόσεις των Pfizer και AstraZeneca εμβολίων (αναμένουμε τα αποτελέσματα για τα Moderna και J&J), η μια δόση δεν προστατεύει (δημοσιευμένα δεδομένα πριν λίγες μέρες από το Public Health England αλλά και το Francis Crick Institute).

Η πλήρης λοιπόν προστασία από το Delta στέλεχος απαιτεί 40-80 μέρες για πλήρη εμβολιασμό. Ανεμβολίαστοι γρηγορείτε … (**)

ΔΗΛΩΣΗ
Δεν έχω μετοχές και οποιαδήποτε οικονομική η επιστημονική σχέση με οποιαδήποτε φαρμακευτική εταιρεία των εμβολίων κατά της Covid19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Τι υποστήριζε ο δολοφόνος πριν την ομολογία - Το οικόπεδο και η «χαρούμενη οικογένεια»