ΥΓΕΙΑ

Διευθύντρια CDC: Η μετάλλαξη Δέλτα δημιουργεί πανδημία ανεμβολίαστων

Διευθύντρια CDC: Η μετάλλαξη Δέλτα δημιουργεί πανδημία ανεμβολίαστων

Σύμφωνα με την δρ. Ροσέλ Βαλένσκι, διευθύντρια του Αμερικανικού CDC, σε περιοχές των ΗΠΑ όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι χαμηλό παρατηρείται μεγάλη αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων.

Αιτία για τη νέα αυτή έξαρση, σύμφωνα με την δρ. Βαλένσκι, είναι η μετάλλαξη Δέλτα που ευνοεί τη μετάδοση του κορονοϊού. Η διευθύντρια του CDC μίλησε στη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο και μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «Υπάρχει ένα μήνυμα που είναι ξεκάθαρο: Αυτό εξελίσσεται σε πανδημία των μη εμβολιασμένων. Βλέπουμε ξέσπασμα κρουσμάτων σε μέρη της χώρας που έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, επειδή τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί διατρέχουν κίνδυνο».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η επιδημιολογική εικόνα των ΗΠΑ είναι βελτιωμένη σε σχέση με τον Ιανουάριο, όταν υπήρχαν κατά μέσο όρο 200.000 νέα κρούσματα ημερησίως. Παρόλα αυτά, η δρ Βαλένσι προειδοποίησε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα συνεχίσει να επικρατεί σε πολιτείες και κομητείες των ΗΠΑ με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε κρούσματα που μπορούν να προληφθούν, νοσηλείες και, δυστυχώς, θανάτους, μεταξύ των μη εμβολιασμένων. Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, παραμένετε σε κίνδυνο», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.691 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 14 θάνατοι σε 24 ώρες, 123 οι διασωληνωμένοι