ΥΓΕΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός - Κοντοζαμάνης: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί, η κατάσταση δεν επιτρέπει μισόλογα»

Υποχρεωτικός εμβολιασμός - Κοντοζαμάνης: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί, η κατάσταση δεν επιτρέπει μισόλογα»

Τι είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Σύστημα Υγείας, εν μέσω επικράτησης της μετάλλαξης «Δέλτα».

Στο έργο των υγειονομικών εν μέσω πανδημίας αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη 19 Αυγούστου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του αφενός και αφετέρου την εκτίμηση και ελπίδα, ότι το μικρό ποσοστό αυτών που δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί, θα το πράξει.

Διαφορετικά, όπως είπε, θα εφαρμοστεί ο νόμος που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

«Θα είμαι σαφής και κατηγορηματικός. Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Αυτονόητη η υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύσει τα μέλη της και κυρίως τα πιο ευάλωτα. Η κατάσταση δεν επιτρέπει μισόλογα με "ναι μεν αλλά' και αστερίσκους. Είναι μία εθνικά απαραίτητα ρύθμιση γιατί υπηρετεί τη δημόσια υγεία, είναι κοινωνικά ευαίσθητη και είναι μελετημένη γιατί προτάσσει τις κατηγορίες εκείνες των εργαζομένων που έχουν άμεση σύνδεση με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μεταλλάξεις: Επικρατεί το στέλεχος «Δέλτα» με 4.544 κρούσματα - Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται