ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Τρομάζει το ρεκόρ κρουσμάτων – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Infographic Κορονοϊός 24 Αυγούστου
Επιβαρυμένη η επιδημιολογική εικόνα της χώρας
InTme/Newsbomb.gr collage

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τα περισσότερα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας ανακοινώθηκαν την Τρίτη (24.08) στην Ελλάδα. Προβληματισμός για τις περιοχές που έχουν μεγάλη θετικότητα και για την αύξηση στα λύματα. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Η χειρότερη ημέρα, από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, σε επίπεδο κρουσμάτων ήταν για την Ελλάδα η Τρίτη 24 Αυγούστου 2021. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν οι περισσότερος μολύνσεις από οποιοδήποτε άλλο 24ωρο, ενώ παράλληλα συνεχίστηκε η αύξηση και στον αριθμό των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 4.608 νέα κρούσματα, τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά, ξεπερνώντας το αρνητικό ρεκόρ της 30ής Μαρτίου. Τότε είχαν ανακοινωθεί 4.340 κρούσματα, με τους θανάτους να είναι 72 και τους διασωληνωμένους 741. Οι αντίστοιχοι σημερινοί αριθμοί είναι 32 και 326, με τη διαφορά αυτή να αποδίδεται από την επιστημονική κοινότητα στους εμβολιασμούς που έχουν μειώσει τους βαριά νοσούντες.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, με το καλοκαίρι να είναι ακόμα εδώ και το δύσκολο φθινόπωρο να ακολουθεί, έχουν ηχήσει… καμπανάκια. Για αυτό, άλλωστε, ανακοινώθηκαν και τα νέα μέτρα – τα οποία αφορούν ωστόσο τους ανεμβολίαστους και η κυβέρνηση αισιοδοξεί να λειτουργήσουν ως μέτρο πίεσης – προκειμένου να υπάρξει πρόληψη της κατάστασης. Η πείρα, άλλωστε, των προηγούμενων «κυμάτων» της πανδημίας έχει δείξει πως «θεραπεία» δεν υπάρχει και η πίεση που θα ασκηθεί στο ΕΣΥ αν τα πράγματα αφεθούν στην τύχη τους θα είναι ξανά τεράστια.

Η μεγάλη διασπορά στην κοινότητα είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολούν, καθώς ναι μεν η Αττική ξεπέρασε τα 1.000 κρούσματα, με τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη επίσης να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, πλην όμως ακόμα το πρόβλημα δεν έχει μετατοπιστεί στα αστικά κέντρα. Με την επιστροφή των αδειούχων υπάρχει μεγαλύτερος φόρος διασποράς, αφού οι περισσότερες περιοχές της χώρας – κυρίως οι τουριστικές – παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Infographic 24 Αυγούστου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελάδα την Τρίτη 24 Αυγούστου.Newsbomb.gr

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει και για τα ευρήματα στην ανάλυση των λυμάτων. Εννέα από τις περιοχές που ελέγχονται παρουσίασαν μεγάλες αυξήσεις, με το +292% των Ιωαννίνων να είναι τρομακτικό. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, συνεπώς, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αναφορικά με τον κορονοϊό και πόσο δύσκολο θα είναι το φθινόπωρο, αλλά και ο χειμώνας, που έρχονται σε περίπτωση που δεν υπάρξει μεγάλη προσοχή και δοθεί χώρος στην πανδημία να εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Μπλόκο στους ανεμβολίαστους - Τι ισχύει για μάσκες, εστίαση, σχολεία τεστ