ΥΓΕΙΑ

Θεμιστοκλέους: Σε λίγες ημέρες οι εμβολιασμοί για κορονοϊό από ιδιώτες γιατρούς στα ιατρεία τους

Εμβολιασμός για κορονοϊό
Τη δυνατότητα να προμηθευτούν εμβόλια κορονοϊού και να προχωρούν σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους θα έχουν σε λίγες ημέρες οι ιδιώτες γιατροί
INTIME

Τη δυνατότητα να προμηθευτούν εμβόλια κορονοϊού και να προχωρούν σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους θα έχουν σε λίγες ημέρες οι ιδιώτες γιατροί σύμφωνα με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους

Άλλο ένα βήμα για την προώθηση των εμβολιασμών στην Ελλάδα κάνει το υπουργείο Υγείας καθώς ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθεύονται εμβόλια ώστε να προχωρούν οι ίδιοι σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ σε αυτό το πρόγραμμα έχουν δηλώσει πρόθεση να συμμετάσχουν 1.000 ιδιώτες γιατροί.

Όσον αφορά τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι θα αρχίσει να χορηγείται στις κατηγορίες που έχουν ανακοινωθεί, περί τα μέσα Σεπτέμβριου, ενώ η εθνική επιτροπή εμβολιασμών θα αποφασίσει σε ποιους θα χορηγηθεί στη συνέχεια βασιζομένη σε δυο παράγοντες, την απόσταση από τον πλήρη εμβολιασμό και την ηλικία.

Μιλώντας για την πορεία των εμβολιασμών είπε ότι στην Ελλάδα γίνονται εμβόλια με τα σκευάσματα Pfizer, Moderna και Johnson ενώ καθημερινά κλείνονται περίπου 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης.

Ερωτηθείς, τέλος, για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς απάντησε ότι από τους 115.000, δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους περίπου 20.000, ωστόσο ο αριθμός τους μειώνεται όσο πλησιάζει η προθεσμία για την έναρξη του μέτρου της αναστολής εργασίας (σ.σ. την 1η Σεπτεμβρίου).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε στο κρατητήριο ο Γεωργιανός που σκότωσε τη σύντροφό του