ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα, πιέζεται το ΕΣΥ – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb

Infographic Κορονοϊός 26 Αυγούστου
Ανησυχία για τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η μετάλλαξη Δέλτα αφορά το 96% των νέων στελεχών που ανιχνεύθηκαν, την ώρα που τα επιδημιολογικά δεδομένα εξακολουθούν να επιβαρύνουν το υγειονομικό αποτύπωμα της πανδημίας και να προκαλούν προβληματισμό. Δείτε όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Οι καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα έχει επιβαρυνθεί ξανά επιδημιολογικά, με το επερχόμενο φθινόπωρο να αποτελεί «γρίφο» για την εξέλιξη της πορείας του φονικού ιού. Τα κρούσματα κάθε μέρα παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ το πλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι η άνοδος στους αριθμούς θανάτων και διασωληνωμένων.

Την Πέμπτη (26.08) ανακοινώθηκαν 3.538 νέα κρούσματα, ενώ επιβεβαιώθηκαν 28 θάνατοι με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται σε 336. Η διασπορά είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει, αφού η Αττική κατέγραψε 843 κρούσματα, η Θεσσαλονίκη 365 και η Κρήτη 235 σε ένα 24ωρο. Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση έχει να κάνει με την επιστροφή και των τελευταίων εκδρομέων καθώς θεωρείται βέβαιο πως θα επιβαρυνθούν κι άλλο τα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, το γεγονός ότι η μετάλλαξη Δέλτα «καλπάζει» έχει συνδράμει στο να εξαπλωθεί εκ νέου ο κορονοϊός. Παράλληλα, οι ειδικοί ανησυχούν για την πίεση που αυξάνεται προς το σύστημα υγείας. Την ίδια ώρα, το υπουργείο δηλώνει έτοιμο για να αντιμετωπίσει ένα ακόμα κύμα, προτρέποντας ωστόσο για περαιτέρω εμβολιασμούς έτσι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες σοβαρής νόσησης για μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Infographic Κρούσματα 26 Αυγούστου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα την Πέμπτη 26 Αυγούστου.Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χάος στην Καμπούλ: Πληροφορίες για δεύτερη έκρηξη - Αναφορές για 13 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά