ΥΓΕΙΑ

ΟΕΝΓΕ: Γιατροί «άσχετων ειδικοτήτων» στο τμήμα Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Επιστολή της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα
INTIME NEWS

Με μετακινήσεις ορθοπαιδικών, οφθαλμίατρων και γιατρών άλλων άσχετων ειδικοτήτων επιχειρεί η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας να στελεχώσει το τμήμα COVID, σύμφωνα με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Η ΟΕΝΓΕ ενημερώνει με επιστολή της την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για το γεγονός ότι «στο νοσοκομείο Καλαμάτας καλούνται εκ της διοίκησης και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας να εργαστούν στο τμήμα COVID ιατροί άσχετων ειδικοτήτων (χειρουργικής, ορθοπαιδικής, οφθαλμολογίας, κλπ) υπό τη σκεπή του Διευθυντή πνευμονολόγου. Με λίγα λόγια η στελέχωση ενός τέτοιου τμήματος αντί να γίνεται με προσλήψεις γιατρών συναφών ειδικοτήτων, ήτοι πνευμονολόγων και παθολόγων, ουσιαστικά προωθείται με μετακινήσεις γιατρών άσχετων προς τη νόσο Covid, θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς αλλά και εκθέτοντας ηθικά και νομικά τους γιατρούς».

Όπως επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, δεν η πρώτη φορά που γιατροί άλλων ειδικοτήτων καλούνται να στελεχώσουν κλινικές Covid, ούτε το πρώτο νοσοκομείο, «κι αυτό, παρόλο που πρόκειται για προδήλως παράνομη ενέργεια». Ωστόσο αποκαλύπτεται, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, «το παραμύθι της κυβέρνησης για εκατοντάδες προσλήψεις», αφού 1,5 χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, τα τμήματα Covid εξακολουθούν να καλύπτονται με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων.

Οι γιατροί καλούν τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τη διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας όπως επίσης και το διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας, να αποσύρουν τις «παράνομες και επικίνδυνες εντολές τους που αφορούν μετακινήσεις γιατρών σε τμήματα Covid χωρίς να έχουν σχετικό τίτλο ειδικότητας». Καλούν επίσης το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου «που γνωμοδότησε ότι οι μετακινήσεις αυτές έχουν επιστημονική ορθότητα, να ανακαλέσει και να σεβαστεί το ρόλο του ως θεσμικό όργανο». Τέλος, ζητούν να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης

Mίκης Θεοδωράκης: Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. – Τα βίντεο και οι μαρτυρίες