ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των θανάτων – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα 13 Σεπτεμβρίου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου 2021
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Έντονος προβληματισμός από τον υψηλό αριθμό διασωληνωμένων και την αύξηση στους θανάτους τα τελευταία 24ωρα στη χώρα. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.

Μικρή κάμψη παρουσίασαν τα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο 48ωρο, ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί κριτήριο με δεδομένο ότι μιλάμε για ημέρες (Σαββατοκύριακο) κατά τις οποίες προφανώς και διεξάγονται λιγότερα τεστ, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνονται και λιγότερες μολύνσεις. Το ανησυχητικό, ωστόσο, δεδομένο που προκύπτει από την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα αφορά στην αύξηση των θανάτων αλλά και στην παγίωση του αριθμού των διασηλωνημένων σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους ακόμα 51 άνθρωποι, ενώ οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι 379. Εδώ και ένα 10ήμερο ο αριθμός αυτός έχει μείνει σταθερά πάνω από τους 370, με αυξομειώσεις που έφτασαν ως και στους 390 διασωληνωμένους στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ οι θάνατοι επίσης παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και δυστυχώς σχεδόν διπλασιάστηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Την ίδια ώρα, η διασπορά των κρουσμάτων φαίνεται πως σταδιακά ο κορονοϊός απομακρύνεται από θερινούς και τουριστικούς προορισμούς και αρχίζει να «χτυπά» περισσότερο τα αστικά κέντρα. Ενδεικτική η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης, η οποία με βάση τα δεδομένα της Δευτέρας (13.09) πλησιάζει ακόμα και την Αττική σε κρούσματα.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα 13 Σεπτεμβρίου Infographic
Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου 2021Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση κοκαΐνης: «Με κατέστρεψε», φώναξε η πρώην παίκτρια στο άκουσμα της προσωρινής κράτησης

Αρκαδία: 15χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του - Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του