ΥΓΕΙΑ

Moderna: Ζητάμε τρίτη δόση εμβολίου γιατί αυξήθηκαν οι μολύνσεις σε όσους το έκαναν πριν 13 μήνες

Εμβόλιο Moderna
Νέα στοιχεία για την ανάγκη χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό παρουσίασε η Moderna
AP

Νέα στοιχεία για την ανάγκη χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό παρουσίασε η Moderna

Την ανάγκη να δοθεί έγκριση για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό όπως έχει αιτηθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου τονίζει εκ νέου η εταιρεία Moderna παρουσιάζοντας νέα στοιχεία που, σύμφωνα με την ίδια, κάνουν απαραίτητη τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Moderna είναι αυξημένος ο αριθμός των μολύνσεων με κορονοϊό ανάμεσα σε όσους εμβολιάστηκαν πριν από 13 μήνες σε σχέση με όσους εμβολιάστηκαν στις αρχές του 2021.

Η Moderna συνέκρινε τα στοιχεία των μολύνσεων με κορονοϊό σε 14.000 εθελοντές που εμβολιάστηκαν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο σε σχέση με αυτά 11.000 εθελοντών που εμβολιάστηκαν το διάστημα Δέκεμβριος-Μάρτιος. Ο αριθμός ήταν σχεδόν διπλάσιος για τη δεύτερη ομάδα (162) έναντι της πρώτης (88) μολονότι μόνο 19 περιπτώσεις εξελίχθηκαν σε σοβαρές ενώ το ποσοστό των σοβαρών μολύνσεων στη δεύτερη ομάδα ήταν χαμηλότερο έναντι της πρώτης.

Η εταιρεία επικαλείται και δύο έρευνες μια εκ των οποίων από το CDC σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο της Moderna είναι πιο αποτελεσματικό στην αποφυγή νοσηλείας από ό,τι αυτά των Pfizer και Johnson & Johnson’s.

Η Moderna αναπτύσσει συνδυαστικό μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού και της γρίπης

Υπενθυμίζεται ότι η Moderna ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες ότι αναπτύσσει μονοδοσικό εμβόλιο που θα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τον κορονοϊό και την εποχική γρίπη.

Όπως ανακοίνωσε το εμβόλιο, μέσω της τεχνολογίας mRNA, θα συνδυάζει την τρίτη ενισχυτική δόση κατά του κορονοϊού και την ετήσια δόση κατά της γρίπης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, Στεφάν Μπανσέλ δήλωσε «περήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα της Moderna», σημειώνοντας ότι η τεχνολογία mRNA μπορεί να δώσει λύσεις σε κάποιες από τις μεγαλύτερες υγειονομικές προκλήσεις «από νόσους που επηρεάζουν εκατομμύρια μέχρι σπάνιες ασθένειες που αφορούν κάποιες δεκάδες ανθρώπους, έως και φάρμακα που θα προσαρμόζονται σε ατομικό επίπεδο».

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι «ανακοινώνουμε το πρώτο βήμα για το νέο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα που αφορά το αναπνευστικό και πρόκειται για τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα συνδυάζει μια τρίτη δόση - ενισχυτική για την COVID-19 και ένα booster για την εποχική γρίπη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η δύναμη ψυχής «κόντρα» στην απουσία της κατηγορουμένης- Το παρασκήνιο της δίκης

Συνεπιμέλεια: Σε ισχύ από σήμερα ο νέος νόμος - Το «στοίχημα» και το αίτημα για κοινή γονική μέριμνα

The Bachelor: Αρραβωνιασμένη η «26χρονη» Αθηνά – Αυτή είναι η πραγματική της ηλικία