ΥΓΕΙΑ

Ράπτη: 42 κλίνες νοσηλείας στο Ψυχιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου Τρίπολης

Ζωή Ράπτη
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 9.700.000 ευρώ.
Υπ. Υγ.

Επίσκεψη στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», πραγματοποίησε τη Δευτέρα (20/09/2021) η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.   

Η υφυπουργός Υγείας ενημερώθηκε για τα δύο έργα που εκτελέστηκαν στο Νοσοκομείο και συγκεκριμένα για την προσθήκη ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων και Παίδων/Εφήβων, καθώς και για την ενίσχυση των μέτρων λειτουργικής ασφάλειας του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας και τις αναγκαίες προσαρμογές στον Ψυχιατρικό Τομέα Ενηλίκων.

Το ολοκληρωμένο Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων και Παίδων –Εφήβων του νοσοκομείου Τρίπολης, είναι ένα ανεξάρτητο κτηριακό συγκρότημα δυναμικότητας 42 κλινών και περιλαμβάνει τμήμα Ενηλίκων και τμήμα Παιδιών και Εφήβων.

Συνολικά δημιουργήθηκαν 42 κλίνες νοσηλείας, εκ των οποίων 8 κλίνες στο τμήμα Παίδων – Εφήβων, 4 κλίνες στα Οξέα –Επείγοντα Περιστατικά και 30 κλίνες στο τμήμα Ενηλίκων, εκ των οποίων 20 κλίνες μέσης νοσηλείας και 10 κλίνες βραχείας νοσηλείας.

Το έργο εντάχθηκε και συγχρηματοδοτηθήκε από το ΕΣΠΑ στο Πρόγραμμα 2007-2013 και συνέχισε και στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η κυρία Ράπτη ξεναγήθηκε στους χώρους της Κλινικής, όπου συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μετά το πέρας της επίσκεψής της, δήλωσε: «Επισκέφθηκα το Γ.Ν. Τρίπολης για την παραλαβή του ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος, Ενηλίκων και Παίδων – Εφήβων, συνολικού εμβαδού 5.341 τμ. Συνολικά θα αναπτυχθούν 42 κλίνες (8 Παίδων - Εφήβων, 30 Ενηλίκων και 4 κλίνες οξέων).

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 9.700.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του έργου αναβαθμίζονται ουσιωδώς οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, όχι μόνο στην Αρκαδία, αλλά σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, ιδίως όσον αφορά τα παιδιά και τους εφήβους, έναν τομέα στον οποίο ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και θέλει να ενισχύσει.

Θέλω να συγχαρώ τόσο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και την ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) για την αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του ΕΣΠΑ για το έργο που υλοποιείται.

Άλλωστε, με την Αρκαδία έχω στενό δεσμό λόγω της καταγωγής μου και δεσμεύομαι να συνδράμω στο σχεδιασμό και την υλοποίηση και άλλων ανάλογων πρωτοβουλιών που θα εξυπηρετούν τους Έλληνες πολίτες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο: Σήκωσαν όπλα οι Τούρκοι – «Έπεσε ξύλο» από τα ελληνικά μαχητικά

Ώρες αγωνίας στην Πάτρα: Στις 12 θα επιχειρήσουν να «ξυπνήσουν» τον 6χρονο Φώτη οι γιατροί

GNTM 4: «Τρελάθηκε» ο Γιώργος Καράβας – «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πλάσμα» (vid)