ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία για Βόρεια Ελλάδα και λύματα – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα 5 Οκτωβρίου Infographic
Το Infographic του Newsbomb.gr για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Έντονος είναι ο προβληματισμός για την επιδημιολογική εικόνα της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και την αύξηση που καταγράφεται στο ιικό φορτίο των λυμάτων. Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr.

Αυξημένα ήταν τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη (05.10). Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 2.876 επιβεβαιωμένες μολύνσεις με τον αριθμό των κρουσμάτων να σημειώνει αύξηση σε σχέση με αυτόν της Δευτέρας. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν ακόμα 34 θάνατοι ενώ ο αριθμός των πολιτών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας έφτασε στους 334.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των ειδικών αυτή τη στιγμή, αφορά την επιδημιολογική εικόνα της Βόρειας Ελλάδας. Η Θεσσαλονίκη «κοντράρεται» με την Αττική για το ποια έχει τα περισσότερα κρούσματα, φτάνοντας στα 441 το τελευταίο 24ωρο έναντι 527 του λεκανοπεδίου. Ο προβληματισμός, ωστόσο, εντείνεται και για άλλες περιοχές όπως οι Σέρρες, η Καρδίτσα αλλά και η Δράμα όπου τόσο τα κρούσματα όσο και η αναλογία των μολύνσεων ανά 100.000 πληθυσμού παρουσιάζουν μεγάλες αυξήσεις.

Ιδιαίτερος προβληματισμός, επίσης, επικρατεί και για τα ευρήματα στην ανάλυση των λυμάτων. Το ιικό φορτίο καταγράφει αυξήσεις στις περισσότερες περιοχές ενώ σε κάποιες εκτινάχτηκε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ρέθυμνο όπου υπήρξε αύξηση 308%, ενώ στη Λάρισα η αύξηση έφτασε στο 125%.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα 5 Οκτωβρίου Infographic
Η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας την Τρίτη 5 Οκτωβρίου.Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για βιτριόλι: Τι είπε στην κατάθεση του ο 40χρονος - Κατά αντιπαράσταση εξέταση με την Ιωαννα

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία διαρκείας - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα ισχυρά φαινόμενα

Κρούσματα σήμερα: 2.876 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, 34 θάνατοι και 334 διασωληνωμένοι