ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Infographic Κορονοϊός 21 Οκτωβριου
Όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Παραμένει δύσκολη η κατάσταση σε όλη τη χώρα καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, παρουσιάζονται ιδιαίτερα υψηλά. Ανησυχία και για τις μεταλλάξεις. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr.

Για ένα ακόμα 24ωρο, τα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ ήταν ιδιαίτερα αυξημένα. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.407 νέες μολύνσεις στη χώρα, ενώ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν 34 νέοι θάνατοι την ώρα που 347 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πέρα από τα μεγάλα αστικά κέντρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως εντοπίζεται στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ειδικότερα η Λάρισα και η Ημαθία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες, όπως και η Μαγνησία με την Αχαΐα.

Καταλυτικό ρόλο στη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα παίζει η εξάπλωση των μεταλλάξεων, με το στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα να έχει επικρατήσει στην κοινότητα καθώς όπως ανακοινώθηκε εντοπίστηκαν 364 νέες περιπτώσεις.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στην καθιερωμένη ενημέρωση, στη Βόρεια Ελλάδα έχει αρχίσει να είναι έντονο και το υγειονομικό αποτύπωμα του νέου κύματος της πανδημίας. Η κ. Γκάγκα παρουσίασε αναλυτικά τον «χάρτη» των νοσηλειών, με την κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία να είναι αρκετά δύσκολη.

Από την πλευρά της, η Βάνα Παπευαγγέλου αναφέρθηκε στην αύξηση κατά 28% του ιικού φορτίου, υπογραμμίζοντας πως οι επικείμενες παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα πρέπει να διεξαχθούν αυστηρά με χρήση μάσκας από όλους.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

κορονοιος infographic 21 οκτωβριου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα στις 21 Οκτωβρίου 2021Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αύξηση 28% του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας - «Συναγερμός» για 8 περιοχές

Καιρός - Αρναούτογλου: Καρέ - καρέ η εξέλιξη μέχρι την 28η Οκτωβρίου - Η μακροπρόθεσμη τάση (vid)

Δεν ξεχνώ: Έργα και Ημέρες του Γιώργου Παπανδρέου – Επεισόδιο 1