ΥΓΕΙΑ

Στην Πάτρα η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ - Ξεκινούν εμβολιασμοί σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές

ΕΟΔΥ
Ο ΕΟΔΥ παραχωρεί κινητή μονάδα εμβολιασμών στην 6η ΥΠΕ.
INTIME NEWS

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκεται από χθες, Δευτέρα (25/10/2021) στην αχαϊκή πρωτεύουσα, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος είχε συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη και τους συνεργάτες του, για να συζητήσουν πώς θα αξιοποιηθεί κατά τον βέλτιστο τρόπο η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ η οποία θα χρησιμοποιηθεί στην εκστρατεία εμβολιασμού έναντι του κορονοϊου ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας.

Η κινητή μονάδα εμβολιασμού, η οποία βρίσκεται ήδη στην Πάτρα, θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του εμβολιαστικού προγράμματος στην ύπαιθρο, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Όπως δήλωσε σήμερα ο κ. Καρβέλης, «κύριος σκοπός μας, είναι να εντείνουμε την προσπάθεια, ώστε να ανέβει το ποσοστό του εμβολιασμού». Ευχαρίστησε, επίσης, τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους όσο και τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, για την παραχώρηση της κινητής μονάδας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία, αρμοδιότητας της 6ης ΥΠΕ, ο κ. Καρβέλης επεσήμανε: «Δεν εφησυχάζουμε. Τα ποσοστά νοσηλείας "τσιμπάνε" τις τελευταίες ημέρες, για αυτό συνεχίζουμε τη μάχη, η οποία θα πρέπει να δοθεί και στην ύπαιθρο με τη βοήθεια της κινητής μονάδας και του εξειδικευμένου προσωπικού που θα τη συνοδεύει, ώστε να αυξήσουμε το δείκτη ανοσίας».

Σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ για τους εμβολιασμούς σε δυσπρόσιτες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: «Λιποθυμούσε στις σκάλες και έλεγε, όχι ακόμη», αποκαλύπτει ο Γιώργος Λιάνης

Ανδρέας Τσούνης: Ποιος είναι ο φύλακας-άγγελος της Φώφης Γεννηματά που στάθηκε «βράχος» δίπλα της

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά