ΥΓΕΙΑ

Με 250 ευρώ ανά 24ωρη εφημερία, μετακινήσεις και ιδιώτες γιατρούς η ενίσχυση του ΕΣΥ

ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ
Οι ειδικότητες που αναζητούνται, είναι αναισθησιολόγοι, παθολόγοι και πνευμονολόγοι – εντατικολόγοι.
INTIME NEWS

Στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, κατατίθεται την Τετάρτη (03/11/2021) το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο οποίο έχει εισαχθεί η τροπολογία με τα κίνητρα προς τους γιατρούς για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων τους επόμενους, δύσκολους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μήνες. 

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ενίσχυση των εφημεριών των νοσοκομείων. Με την τροπολογία του υπουργείου Υγείας ρυθμίζεται το πλαίσιο μετακίνησης και αποζημίωσης ιατρών του ΕΣΥ συγκεκριμένων ειδικοτήτων, καθώς και παροχής έργου για τους ιδιώτες ιατρούς.

Οι ειδικότητες που αναζητούνται, είναι αναισθησιολόγοι, παθολόγοι και πνευμονολόγοιεντατικολόγοι. Οι γιατροί που ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ θα μετακινούνται σε νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας. Από τις μετακινήσεις εξαιρούνται τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Για κάθε ημέρα απασχόλησής τους, θα χορηγείται ως πρόσθετη αποζημίωση ένα επιπλέον ημερομίσθιο. Η 24ωρη ενεργή εφημερία, στο πλαίσιο της μετακίνησης, θα αποζημιώνεται με 250 ευρώ. Το χρονικό διάστημα της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ένα μήνα, ενώ συνολικά το καθεστώς των κινήτρων θα ισχύει μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2022.

Για την ενίσχυση της 24ωρης εφημερίας, καλούνται και ιδιώτες ιατροί των παραπάνω ειδικοτήτων να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ, για χρονικό διάστημα έως έξι μηνών και δυνατότητα παράτασης για άλλους έξι μήνες. Η αμοιβή για την 24ωρη εφημερία είναι και πάλι 250 ευρώ.

Για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021, έχει προβλεφθεί ποσό 2 εκατ. ευρώ για την αποζημίωση των πρόσθετων ενεργών εφημεριών. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα προσδιοριστεί το ύψος της δαπάνης για το χρονικό διάστημα από 01/01/2022 έως 31/03/2022.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θλίψη για τον Μπάμπη Ζαχαρόπουλο: Πήγε τον πατέρα του στο νοσοκομείο, δεν άντεξε και πέθανε

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι

Σάλος με τη δήλωση Πορτοσάλτε για τους ντελιβεράδες (vid)