ΥΓΕΙΑ

Τρίτη δόση εμβολίου covid-19: Για ποιους λήγουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τη Δευτέρα (13/12)

Εστίαση
Δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παύουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, από τη Δευτέρα (13/12/2021) για τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη, ενισχυτική δόση κατά του κορονοϊού και έχει παρέλθει διάστημα επτά μηνών από τη δεύτερη.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως εστίασης, ψυχαγωγίας, σε γυμναστήρια ή γήπεδα, καθώς θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Την έναρξη ισχύος του μέτρου, που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθύμισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης: «Από τις 13/12, ήδη το έχουμε περάσει με ΚΥΑ, σε περίπτωση που κάποιος άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει επτάμηνο, δηλαδή από το εξάμηνο έχει και ένα μήνα, στην πραγματικότητα λογίζεται ως ανεμβολίαστος».

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», πρόσθεσε ότι «όσοι δεν έχουν κάνει καμία δόση, από τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν διοικητικό πρόστιμο. Και να σας ενημερώσω ότι μέσα σε μία εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση αυτού του μέτρου, έχουν κλειστεί 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης στους 60 και άνω. Όταν ο κόσμος άνω των 60 που δεν είχε εμβολιαστεί ήταν 580.000, καταλαβαίνετε ότι οι 85.000 είναι περίπου το 15%. Άρα το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες του ημέρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Πέμπτης

Θρήνος για την Παρασκευή Κερασιώτη: Πέθανε ο πατέρας της

Γλυφάδα: Οι μαρτυρίες λύνουν τον γρίφο της δολοφονίας - Γιατί σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του

Απογραφή 2021: Τι θα κερδίσουν όσοι αυτοαπογραφούν - Πώς θα μπείτε στην κλήρωση