ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: «Παγωμάρα» από το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb

κρούσματα 28 δεκεμβρίου Infographic
Τα δεδομένα για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στο Infographic του Newsbomb.gr
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τρομακτική αύξηση κρουσμάτων κατέγραψε μέσα σε ένα 24ωρο η Ελλάδα, καθώς εντοπίστηκαν 21.657 μολύνσεις. Η Αττική ξεπέρασε το προηγούμενο Πανελλαδικό ρεκόρ μέσα σε μια ημέρα. «Τρόμος» από την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και την ανάλυση του ιικού φορτίου στα λύματα.

Σαστισμένη και τρομαγμένη παρακολουθεί ολόκληρη η χώρα τις εξελίξεις σχετικά με τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Οι δυσοίωνες προβλέψεις για πολύ υψηλό αριθμό μολύνσεων την Τρίτη (28.12) όχι απλά επιβεβαιώθηκαν, αλλά τα κρούσματα έφτασαν σε δυσθεώρητα επίπεδα. Ο αριθμός των 21.657 κρουσμάτων που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη και παράλληλα αύξησε ακόμα περισσότερο την κινητοποίηση κυβέρνησης και ειδικών.

Ενδεικτικό της τεράστιας διασποράς που υπάρχει, είναι το πόσο μεγάλη αύξηση κρουσμάτων παρουσιάστηκε σε ένα 24ωρο στην Αττική. Το λεκανοπέδιο κατέγραψε 9.882 κρούσματα, αριθμός που είναι μεγαλύτερος από το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ για το σύνολο της πανδημίας το οποίο είχε καταγραφεί τη Δευτέρα (27.12) με τα 9.284 κρούσματα…

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή, ενώ και το επόμενο διάστημα προμηνύεται αρκετά ζοφερό αν λάβει κανείς υπόψη του και την ανάλυση των λυμάτων στα αστικά κέντρα. Η αύξηση που υπάρχει στο ιικό φορτίο επιβεβαιώνει ότι η πανδημία σαρώνει την Ελλάδα, με την Αττική να είναι το πλέον τρανό παράδειγμα καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 100%.

Το Infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιιολογικά δεδομένα για τη χώρα την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου.Newsbomb.gr

Με όλο αυτό το σκηνικό να έχει διαμορφωθεί, η κυβέρνηση και οι επιστήμονες σπεύδουν να πάρουν νέα μέτρα έτσι ώστε να αποτρέψουν περεταίρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι πρώτες αλλαγές σε όλα όσα ισχύουν για εστίαση, διασκέδαση, μάσκες κλπ., ενώ πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν πως θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις με πρώτη την απαγόρευση της μουσικής. Πριν από τη συνεδρία της επιτροπής των ειδικών, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων κλείνει τη μουσική, τι θα συζητήσει η επιτροπή

Κρούσματα σήμερα: Ρεκόρ με 21.657 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 60 θάνατοι σε 24 ώρες και 635 διασωληνωμένοι

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποιο είναι το δερματικό σύμπτωμα που πρέπει να προσέξετε - Τι έδειξε νέα μελέτη