ΥΓΕΙΑ

Η απάντηση Πλεύρη για τα τεστ: Όσοι οραματίζονται δωρεάν PCR λαϊκίζουν ή προωθούν συμφέροντα

Θάνος Πλεύρης
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απάντησε στη σκληρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τους ουρές που σχηματίζονται έξω από διαγνωστικά κέντρα, όπου πολίτες σπεύδουν για rapid και pcr test.

Τη θέση του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης, για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων για τον κορονοϊό, επανέλαβε ο Θάνος Πλεύρης. Ο υπουργός Υγείας εξήγησε πως η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις της ΕΕ στη διενέργεια μαζικών τεστ, υπογράμμισε τη διατίμηση που υπάρχει στα rapid test και τα PCR, παράλληλα με τη διάθεση δωρεάν self test και επισήμανε πως οι «φωνές» για παραχώρηση δωρεάν μοριακών ελέγχων προέρχονται είτε από όσους λαϊκίζουν, είτε από όσους προωθούν ιδιωτικά συμφέροντα.

«Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών της ΕΕ σε διενέργεια μαζικών τεστ, ενώ η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει από νωρίς δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες και παράλληλα έχει προβεί σε διατίμηση τόσο των PCR όσο και των rapid test. Χάρη σε αυτήν την πολιτική έχουμε πλήρη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας, διασφαλίζοντας στους πολίτες δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές υγείας και προσιτές τιμές στις ιδιωτικές δομές», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Πλεύρης.

«Όσοι οραματίζονται μαζικά δωρεάν PCR σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αγνοούν ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δομές να τα υποστηρίξουν, άρα είτε απλά λαϊκίζουν είτε, ακόμη χειρότερα, στοχεύουν στην προώθηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων», τονίζει κλείνοντας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τρόμος από τις 35.580 μολύνσεις - 72 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες, 636 διασωληνωμένοι

Τραγωδία στη Νέα Αγχίαλο: 30χρονη μητέρα δυο παιδιών απαγχονίστηκε στο σπίτι της

Survivor: Έκπληξη η πρώτη αποχώρηση από το παιχνίδι - Tο λάθος που «πλήρωσε» (video)