ΥΓΕΙΑ

Θεμιστοκλέους: Πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες ημέρες

Κρούσματα covid-19
Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να είναι η λύση του προβλήματος, εκτίμησε ο κ. Θεμιστοκλέους
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τη βοήθεια των Ιατρικών Συλλόγων ζήτησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), για την παρουσίαση του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την Covid-19 που συγκροτείται από τον ΙΣΑ και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Ο γενικός γραμματέας χαρακτήρισε εξαιρετική αυτήν την πρωτοβουλία και τόνισε ότι η συνεργασία Υπουργείου Υγείας και ΙΣΑ διευρύνεται.

Το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα συγκροτούν παθολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί ιατροί και παιδίατροι, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν την άμεση και έγκαιρη διερεύνηση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19. Ουσιαστικά θα είναι ένα δίκτυο ιατρών της γειτονιάς, που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς με Covid-19 λοίμωξη, με βάση τα αναθεωρημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Θεμιστοκλέους ζήτησε τη βοήθεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πειραιά, προκειμένου να βρεθούν περισσότεροι ιδιώτες γιατροί που θα συμμετάσχουν στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αιτήματα σε αναμονή για κατ΄οίκον εμβολιασμό από ανήμπορους πολίτες. Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι η αμοιβή για τους γιατρούς είναι 50 ευρώ για κάθε κατ΄οίκον εμβολισμό και 60 ευρώ για εμβολιασμό στα ιδιωτικά ιατρεία με τις δύο δόσεις των mRNA εμβολίων.

Τέλος, ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Τολμώ να κάνω μία πρόβλεψη: η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να είναι και η λύση του προβλήματος». Εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε πολύ μεγάλη αύξηση στα κρούσματα. Όμως, τα στοιχεία από άλλες χώρες δείχνουν ότι η νοσηρότητα είναι σημαντικά μειωμένη. «Μένει να αποδειχτεί στην πράξη» πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα: Κοντά στα 50.000 κρούσματα και σήμερα

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Θετικός στον κορονοϊό ο Γιώργος Πατούλης

Τραγωδία στην Καρδίτσα: Νεκρός 18χρονος φοιτητής – Κατέρρευσε μέσα σε καφετέρια