ΥΓΕΙΑ

Σιάσος: Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ πρωτοστατεί στη μάχη κατά του καρκίνου

Σιάσος: Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ πρωτοστατεί στη μάχη κατά του καρκίνου

Μήνυμα του προέδρου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. 

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης κατά του καρκίνου, για να εμπνεύσει την πρόοδο στη θεραπεία και να οδηγήσει στην αύξηση της επιβίωσης από τη δυσίατη νόσο. Η ημέρα αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία την εποχή της πανδημίας COVID-19 για να μας υπενθυμίσει ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, το 2022 επικεντρώνεται στον εντοπισμό και την αναγνώριση των παγκόσμιων ανισοτήτων στη φροντίδα του καρκίνου με τον τίτλο “Close the Care Gap”.

Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής Καρδιολογίας, Γεράσιμος Σιάσος δήλωσε: «Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ με το προσωπικό παγκόσμιας εμβέλειας που διαθέτει και με την πρωτοποριακή βασική και κλινική εφαρμοσμένη έρευνα, εφαρμόζει καθημερινά πρωτοποριακές θεραπείες σε εκατοντάδες ασθενείς που προσέρχονται σε δομές του Πανεπιστημίου και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πρωτοστατώντας στη μάχη κατά του καρκίνου. Σήμερα, στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ σε Πανεπιστημιακές Κλινικές λειτουργούν μονάδες αντιμετώπισης και θεραπείας του καρκίνου στα Νοσοκομεία Αττικό, Αλεξάνδρα, Λαϊκό, Σωτηρία, Αρεταίειο, Παίδων Αγ. Σοφία, Α. Συγγρός, ΚΑΤ, Αγ. Όλγα προσφέροντες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες που προσέρχονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η Ιατρική Σχολή με το βλέμμα στο αύριο βρίσκεται στην αιχμή της επιστήμης και στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του καρκίνου για την αποτελεσματικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη του, χωρίς ανισότητες» κατέληξε ο κ. Σιάσος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα ο καρκίνος