ΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ευρώπη

COVID-19
Θλιβερό ορόσημο για την Ευρώπη
AP

Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της Covid-19 στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (12/05/2022) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Ξεπεράστηκε ένα καταστροφικό ορόσημο, καθώς ο αριθμός των νεκρών λόγω της Covid-19 που δηλώθηκαν από τις χώρες της περιοχής του ΠΟΥ Ευρώπης, ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Συνολικά, 2.002.058 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού. Τα κρούσματα στην περιοχή που έχει στην ευθύνη του ο ΠΟΥ Ευρώπης και η οποία εκτείνεται έως την κεντρική Ασία, ανήλθαν σε 218.225.294.

Ωστόσο, η πανδημία βρίσκεται σε υποχώρηση στην Ευρώπη, μετά την έξαρση κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων μειώθηκε κατά 26% και 24% αντίστοιχα, τις επτά τελευταίες ημέρες.

Δύο χρόνια μετά από τους πρώτους περιορισμούς που τέθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χώρων γυρνά σελίδα, με τους εναπομείναντες περιορισμούς έναντι της covid-19, να είναι λίγοι.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη - Κορονοϊός: Αποκλιμακώνεται αργά το ιικό φορτίο των λυμάτων

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι θάνατοι