ΥΓΕΙΑ

Novartis Hellas - Οργάνωση Γη: Συνεργασία για την αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών στην Αττική

Novartis Hellas
Οι πυρκαγιές του 2021 κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα δάσους
NOVARTIS HELLAS/JOANNA SKIFTOU

Έργα ανάπλασης στο Κρυονέρι και στη Δροσοπηγή. 

Στην αποκατάσταση περιοχών του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής στην Αττική, που είχαν πληγεί από τις δασικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021, προχώρησε η Novartis Hellas σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Οργάνωση Γη». Η συνεργασία αφορά σε έργα ανάπλασης και αποκατάστασης, δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των κατοίκων και εθελοντισμού των εργαζομένων της εταιρείας. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων δεσμεύσεων που θέτει η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα καθώς και στους στόχους της σε τοπικό επίπεδο σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) για το 2025-2030.

Οι δασικές πυρκαγιές του 2021 είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή περισσότερων από 700.000 στρεμμάτων γης σε Αττική, Εύβοια και Λακωνία. Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας, ο ελληνικός οργανισμός προχώρησε στη συνεργασία με την Οργάνωση Γη για την αποκατάσταση της πετρόχτιστης βρύσης και του περιβάλλοντα χώρου στη Δροσοπηγή καθώς και συγκεκριμένης περιοχής στο Κρυονέρι με ανάλογη μελέτη, υδροδότηση και φύτευση περισσοτέρων από 1300 δέντρων, θάμνων και ποών συνολικά. Επιπλέον, πάνω από 60 εργαζόμενοι της Novartis Hellas προσέφεραν εθελοντική εργασία για την αποκατάσταση πρανούς στο Κρυονέρι με στόχο την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική θωράκιση που έχει ανάγκη η περιοχή, τη φυσική αναγέννηση του δάσους και την προστασία της παρακείμενης παιδικής χαράς στο Κρυονέρι.

Η Επικεφαλής του Ομίλου Novartis στην Ελλάδα, Susanne Kohout, δήλωσε ότι «η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις κυριότερες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Η Novartis θέτει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τη βιώσιμη ανάπτυξη και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται. Για το λόγο αυτό λάβαμε την πρωτοβουλία να αναβιώσουμε πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής, που βρίσκονται κοντά στις εγκαταστάσεις μας στην Αττική με την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων μας και την πολύτιμη συνεισφορά της Οργάνωσης Γη. Στόχος μας είναι να αποτελούμε έναν ενεργό και υπεύθυνο εταιρικό πολίτη, ώστε, σε συνεργασία τους αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών όλοι μαζί να κάνουμε πράξη ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Ο Γενικός Διευθυντής της Οργάνωσης Γη, Αλέξης Γαληνός, υπογράμμισε: «Εκ μέρους όλων των μελών της Οργάνωσης Γη, εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τη Novartis Hellas και του εργαζόμενούς της. Μέσα από την πολύτιμη συνεισφορά τους καταφέραμε όλοι μαζί με ενθουσιασμό, άριστη συνεργασία και έντονο αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης να συμβάλουμε στην αποκατάσταση και ανάπλαση των περιοχών του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στις τοπικές κοινωνίες έναν πνεύμονα πρασίνου».

Σχετικές ειδήσεις