ΥΓΕΙΑ

Σχέδιο Safe Hospital - Πιλοτική εφαρμογή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Παπαγεωργίου
Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει ανταποκριθεί άριστα
INTIME NEWS

Επισκέψεις εργασίας στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και ΑΧΕΠΑ θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), με την ευκαιρία της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΔΙΠΥ, "Safe Hospital". Το σχέδιο περιλαμβάνει την ενεργοποίηση συγκεκριμένων κωδικών για τη διαχείριση επειγουσών και έκτακτων καταστάσεων. Επίσης, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου περιλαμβάνεται μεταξύ των 10 νοσοκομείων της χώρας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα για την Πρόληψη των Λοιμώξεων και της Μικροβιακής Αντοχής (GRIPP–SNF), για τη συστηματική καταγραφή των λοιμώξεων και την εφαρμογή παρεμβάσεων για την βελτίωση των αποτελεσμάτων στους ασθενείς.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τα στελέχη όλων των υπηρεσιών και τη διοίκησης του νοσοκομείου έχουν ανταποκριθεί άριστα, σημειώνει ο ΟΔΙΠΥ. Επόμενο βήμα για τη συνεργασία του νοσοκομείου με τον Οργανισμό, αποτελεί η πιλοτική εφαρμογή των Δεικτών Μέτρησης της Ποιότητας (Ασφάλειας, Αποτελεσματικότητας και Ανταποκρισιμότητας) των υπηρεσιών του.

Το κλιμάκιο του ΟΔΙΠΥ θα επισκεφθεί και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με στόχο την πιλοτική εφαρμογή των Δεικτών Μέτρησης της Ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας, στο πλαίσιο της διασφάλισης και της βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας της υγείας.

Σχετικές ειδήσεις