ΥΓΕΙΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Σύμπλευση των φορέων της Υγείας με τη «φωνή των ασθενών»

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Σύμπλευση των φορέων της Υγείας με τη «φωνή των ασθενών»
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση εγκαινίων

Η τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (26/09/2022), παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών. 

Στην εκδήλωση επισφραγίστηκε για μια ακόμα φορά η βούληση σύμπλευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Υγείας με τη φωνή των ασθενών και πολιτών, προς όφελος της διαφύλαξης και προαγωγής της υγείας.

Απευθύνοντας ευχαριστήριο μήνυμα προς τους παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Νίκος Δέδες, αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση της Ένωσης, με το Άρθρο 60 του Ν. 4931/2022, ως επίσημης συνομιλήτριας της Πολιτείας, που αποτελεί το εφαλτήριο ενός ευρύτερου συμμετοχικού διαλόγου με άξονες τη Δημόσια και Ψηφιακή Υγεία, τη Φαρμακευτική Πολιτική, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και την Παροχή Υπηρεσιών Φροντίδας.

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε τη σημασία συνεχούς τοποθέτησης των χρονίων ασθενών στο επίκεντρο ενός διακομματικού διαλόγου, αναφερόμενος στις διαπροσωπικές σχέσεις Πολιτείας και Συλλόγων Ασθενών που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε τον κοινό στόχο Πολιτείας και Συλλόγων Ασθενών σε εύκολη πρόσβαση, έγκαιρη διάγνωση και ποιότητα υπηρεσιών υγείας. Η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, Ζωή Ράπτη, επισήμανε την κομβική συμμετοχή της φωνής των ασθενών σε ζητήματα ψυχικής υγείας μέσα από την αρμόδια Επιτροπή και τις αντίστοιχες δομές που έχουν δημιουργηθεί.

Ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, επεσήμανε ότι το στοίχημα της σημερινής εποχής έγκειται όχι μόνο στην ενδυνάμωση των δημόσιων συστημάτων υγείας, αλλά και στην αναδιαμόρφωση της γενικότερης πολιτικής υγείας με αφετηρία τη φωνή των ληπτών υπηρεσιών της.

Διαβάστε επίσης:

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Θεσμική η συμμετοχή των ασθενών στη διαμόρφωση των πολιτικών υγείας

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Κάλεσμα για έμπρακτη στήριξη στα δικαιώματα των ασθενών