ΥΓΕΙΑ

Ασκληπιείο Βούλας: Στον αγιασμό του νέου κτηρίου ο πρόεδρος του ΕΕΣ

Ερυθρός Σταυρός
Ο πρόεδρος του ΕΕΣ και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
ΕΕΣ

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρευρέθη στον αγιασμό των θεμελίων του νέου κτηρίου του Γ. Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, παρευρέθη στην τελετή αγιασμού των θεμελίων του νέου τετραώροφου κτηρίου του νοσοκομείου, τη Δευτέρα (24/10/2022), το οποίο θα στεγάσει 6 νοσηλευτικές μονάδες, 115 κλινών συνολικά και είναι δωρεά Κωνσταντίνου Μαρτίνου και Αθηνάς Ι. Μαρτίνου ΑΜΚΕ.

Σημειώνεται ότι, η τελετή αγιασμού πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, της υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, του διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστου Ροϊλού, του διοικητή Γ.Ν Ασκληπιείου Βούλας Ανδρέα Πλεμμένου, του αν. διοικητή του νοσοκομείου Αιμίλιου Βουγιουκλάκη και εκ μέρους της οικογένειας των δωρητών της Αθηνάς και Ιωάννας Μαρτίνου, θυγατέρας του Κωνσταντίνου Μαρτίνου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, εκ μέρους του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε: «Εκφράζω τη βαθιά μου συγκίνηση, χαρά και ευγνωμοσύνη για τη μεγάλη δωρεά της οικογένειας Μαρτίνου (Αθηνάς και Κωνσταντίνου Μαρτίνου). Η δωρεά αυτή μας τιμά ιδιαίτερα διότι αφορά το εμβληματικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, ένα Νοσοκομείο με λαμπρή φήμη και αίγλη. Ειδικά από το 1923 (έτος απόκτησης του Νοσοκομείου από τον Ε.Ε.Σ.) και μετέπειτα, με αποκορύφωμα το Έπος του '40-'41, στο Νοσοκομείο αυτό νοσηλεύτηκαν, με αδιάπτωτη φροντίδα και με μοναδική στοργή και αγάπη, εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς και τραυματίες, με την ιδιαίτερη περιποίηση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ε.Ε.Σ. Το έργο αυτό, μετά την ολοκλήρωση του, θα μεταλαμπαδεύσει σε όλους μας τα ευγενή αισθήματα, την μεγαλοψυχία, την μεγαλοκαρδία και την φιλοπατρία των ευγενών και σεμνών δωρητών που συνεχίζουν επαξίως το έργο των μεγάλων ευεργετών του Έθνους».

Ο Dr. Αντώνιος Αυγερινός

Διαβάστε επίσης:

Ασκληπιείο Βούλας: Κατασκευή κτηρίου 115 κλινών

Αντ. Αυγερινός: Είμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται