ΥΓΕΙΑ

Ανησυχία στη Βρετανία - Έξι τα θανατηφόρα κρούσματα στρεπτόκοκκου Α

Ανησυχία στη Βρετανία -  Έξι τα θανατηφόρα κρούσματα στρεπτόκοκκου Α
pixabay

Ανησυχία στη Βρετανία - Έξι τα θανατηφόρα κρούσματα στρεπτόκοκκου Α«Συναγερμός» έχει σημάνει στις βρετανικές αρχές καθώς αυξήθηκαν τα θανατηφόρα κρούσματα στρεπτόκοκκου Α. 

Έφτασαν τα 6 τα θανατηφόρα κρούσματα στρεπτόκοκκου Α στη Βρετανία, προκαλώντας ανησυχία και «συναγερμό» στις βρετανικές αρχές. Τα δύο ακόμα παιδιά που ανακοινώθηκαν πως κατέληξαν, ήταν επίσης κάτω από 10 ετών και πέθαναν μια εβδομάδα αφού διαγνώστηκαν με τη νόσο.

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν πως οι μολύνσεις από το βακτήριο είναι περισσότερες από άλλες χρονιές, κρούοντας παράλληλα τον κώδων του κινδύνου στους γονείς να μην αμελούν τα πρώτα συμπτώματα.
Το τηλέφωνο που είχε τα περισσότερα στοιχεία δεν του το βρήκανε. Εξαφάνισε αυτό το τηλέφωνο που έκανε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες για να πηγαίνει το παιδί σε σπίτια.
Τον έχουν πάρει πάρα πολλοί. Δυστυχώς για μένα. Δυστυχώς για το παιδί, υπάρχουν κι άλλα άτομα, σ’ ένα τηλέφωνο που βρήκανε της μικρής σπασμένο μου είπαν ότι εκεί θεία υπάρχουν κι άλλοι.

Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις στο στοματοφάρυγγα και, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, νόσο που απειλεί τη ζωή. Ο στρεπτόκοκκος μεταδίδεται κυρίως με άμεση επαφή με τις εκκρίσεις του αναπνευστικού του πάσχοντος, που είναι ιδιαίτερα μολυσματικός κατά τη διάρκεια της οξείας λοίμωξης. Πάντως, η λοίμωξη είναι συνήθως ήπια και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πυρετό και δερματικό εξάνθημα.

Σύμφωνα με την UKHSA, τα κρούσματα της νόσου είναι υψηλότερα φέτος σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια και αποδίδουν την αύξησή τους πιθανότατα στην άρση των μέτρων που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19. Επίσης, συμβουλεύει τους νοσούντες, να μην πηγαίνουν στα νηπιαγωγεία, τα σχολεία ή τις δουλειές τους για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την έναρξη της θεραπείας με αντιβιοτικά.

Διαβάστε επίσης:

Ματίνα Παγώνη: «Τον Ιανουάριο θα έχουμε εκρηκτική αύξηση της γρίπης»

Οι ιοί από νυχτερίδες συνεχίζουν να αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο

Γρίπη, Covid-19 και RSV: Τα κοινά συμπτώματα και οι διαφορές