ΥΓΕΙΑ

Νόσος της Καμήλας: Η Ματίνα Παγώνη εξηγεί πόσο μεταδοτική είναι

Νόσος της Καμήλας: Η Ματίνα Παγώνη εξηγεί πόσο μεταδοτική είναι
GLOMEX

Νόσος της Καμήλας: Τι ισχύει και πόσο μεταδοτική είναι - Η Ματίνα Παγώνη δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την «απειλή» από το παρελθόν

Ειδικοί στον τομέα της υγείας σημαίνουν συναγερμό για τους ποδοσφαιρόφιλους που επιστρέφουν από το Μουντιάλ στο Κατάρ, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να φέρουν στις πατρίδες τους τη «γρίπη της καμήλας», μια λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλείται από τον ιό του αναπνευστικού συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS).

Το MERS, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία το 2012, είναι μια ασθένεια του αναπνευστικού που προκαλείται από κορονoϊό. Θεωρείται πιο επικίνδυνο από την COVID-19.

Η Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και έκανε γνωστά όσα ισχύουν για τη νόσο από το παρελθόν και τη μεταδοτικότητά της.

«Επιστημονικά είναι η νόσος της Μέσης Ανατολής. Συγκεκριμένα είναι το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής. Η νόσος αυτή είναι γνωστή από το 2012», ξεκαθάρισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με τη γιατρό η μετάδοση της νόσου γίνεται με την στενή επαφή και δεν είναι πολύ μεταδοτική σε σχέση με την κλασσική γρίπη. Ωστόσο σημειώνεται ότι ένας στους τρεις που νοσεί μπορεί να καταλήξει.

Γιορτές και κορονοϊός

Σχετικά με τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η κα. Παγώνη τόνισε ότι είναι καλό να φοράμε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό.

Τέλος επεσήμανε ότι θα ήταν καλό να κάνουμε ένα τεστ κορονοϊού προτού επισκεφθούμε ένα σπίτι.