ΥΓΕΙΑ

Στο νοσοκομείο δύο αδέρφια 2 και 3 ετών με αναπνευστική δυσχέρεια

Στο νοσοκομείο δύο αδέρφια 2 και 3 ετών με αναπνευστική δυσχέρεια
INTIME

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ ένα κοριτσάκι 2 ετών, ενώ ο αδερφός της μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Σε νοσοκομεία με λοιμώξεις του αναπνευστικού, έχουν μεταφερθεί δύο αδέρφια 2 και 3 ετών από την Κοζάνη. Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν αρχικά στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης, χθες, Τρίτη.

Το κορίτσι, 2 ετών, μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής «Είναι σταθεροποιημένο έχει οξεία λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού. Δεν έχει ανάγκη να διασωληνωθεί προς το παρόν.

Όπως γνωρίζουμε έχει αλλάξει το τοπίο των αναπνευστικών λοιμώξεων. Υπάρχει το ανοσολογικό έλλειμμα. Στα χρόνια της πανδημίας δεν υπήρχαν αυτές οι αναπνευστικές λοιμώξεις. Με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ ευάλωτα, ιδιαίτερα στις ηλικίες κάτω των 5 ετών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην πανδημία».

Ο τρίχρονος αδελφός του κοριτσιού μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στην Αθήνα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου της Κοζάνης, Δημήτρης Σιόλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι λόγω πληρότητας των κρεβατιών στη Θεσσαλονίκη, οι γιατροί απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και έπειτα από συνεννόηση αποφασίστηκε η μεταφορά του 3χρονου αγοριού, το οποίο είχε ήδη διασωληνωθεί, στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.