ΥΓΕΙΑ

Πληρότητα 400% στις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου «Γεννηματάς»

Νοσοκομείο «Γεννηματάς»
Η κατάσταση πλέον έχει γίνει αφόρητη, καταγγέλλουν οι γιατροί
INTIME NEWS/ ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Χωρίς κενά κρεβάτια ξεκίνησε η γενική εφημερία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεννηματάς», την Παρασκευή (13/01/2023), όπου η πληρότητα των Παθολογικών Κλινικών ξεπερνά το 400%, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ.

Πρωτοφανή έλλειψη ειδικευόμενων Παθολόγων γιατρών και στις τρεις Παθολογικές Κλινικές καταγγέλλει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Η κατάσταση πλέον έχει γίνει αφόρητη, καθώς σε κάθε γενική εφημερία γίνονται εκατοντάδες εισαγωγές, με πολλούς ασθενείς να βρίσκουν κρεβάτι μετά από 24 και παραπάνω ώρες.

Χθες, Πέμπτη (12/01/2023), οι ειδικευόμενοι γιατροί των Παθολογικών κλινικών μαζί με αρκετούς Επιμελητές προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, χωρίς όμως να πάρουν απάντηση «για το ποια ακριβώς μέτρα έχουν παρθεί ή ποιες κινήσεις έχουν γίνει». «Η διοίκηση γνωρίζει για όλα αυτά, από τον Ιούνιο του 2022 και ξανά τον Οκτώβριο του 2022» τονίζει η ΟΕΝΓΕ.

Η ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε, επίσης, για τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία και τις γενικές εφημερίες των παθολογικών κλινικών. Η πρόταση των γιατρών ήταν να επανέλθει το νοσοκομείο στο προηγούμενο καθεστώς γενικής εφημερίας, επισημαίνοντας το σοβαρό πρόβλημα και διεκδικώντας γρήγορες διαδικασίες διορισμού ειδικευόμενων γιατρών. «Κατόπιν της κωλυσιεργίας της Διοίκησης και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου να ανταποκριθούν στις προτάσεις μας, ζητήθηκε άμεσα συνάντηση με το Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/01/23. Η ΕΙΝΑΠ επίσης, ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη για τη σοβαρότητα της κατάστασης» τονίζει η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά.

Οι γιατροί του νοσοκομείου ξεκινούν κινητοποιήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, 12:00 με 15:00.

Διαβάστε επίσης:

Στα όριά τους οι παθολόγοι στο «Γ. Γεννηματάς» - M. Γκάγκα στο Newsbomb.gr: Θα προκηρυχθούν θέσεις

SOS των γιατρών του Γεννηματάς: Στο «απροχώρητο» η κατάσταση, χωρίς ειδικευόμενους πια οι εφημερίες!

Εγκαίνια στο νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Γ. Γεννηματάς»