ΥΓΕΙΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Οι πνευμονολόγοι προειδοποιούν - Μέτρα από το υπουργείο Υγείας

κακοκαιρία
Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα - Μέτρα από υπουργείο Υγείας και ΟΚΑΝΑ για όσους διαβιούν στο δρόμο. 

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες να παραμένουν σε εσωτερικούς, θερμαινόμενους χώρους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με έκθεση στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ιδιαίτερα οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους, καθώς η έκθεση στο ψύχος δύναται να προκαλέσει επιδείνωση των συμπτωμάτων ή παροξυσμό της νόσου, τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης, Μάτα Τσικριτά.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της επικείμενης κακοκαιρίας, λαμβάνει μέτρα μαζί με τον ΟΚΑΝΑ και τον ΕΟΔΥ, για την προστασία του πληθυσμού που κάνει χρήση ψυχοδραστικών ουσιών και διαβιεί στο δρόμο.

Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Κυριακής (05/02/2023), και για τις επόμενες ημέρες των δύσκολων καιρικών συνθηκών, κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ παρέχουν τη δυνατότητα μεταφοράς των ατόμων που κάνουν χρήση ουσιών και διαβιούν στους δρόμους της Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων-Υπνωτήριο του ΟΚΑΝΑ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στο Κέντρο Ημέρας- Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στο Ίλιον, αντίστοιχα.

Οι χώροι είναι θερμαινόμενοι και θα παρέχονται ζεστό φαγητό και ρόφημα, υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, ατομικής υγιεινής και ύπνου.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας- Υπνωτήριο ΟΚΑΝΑ Σουρμελή 4-6, Αθήνα. Τηλέφωνα: 2108237498 & 2108238676

Κέντρο Ημέρας-Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας ΟΚΑΝΑ Ιδομενέως 130 & Κ. Τσαλδάρη 4, Ίλιον Αττικής.

Τηλέφωνο: 210 2619626.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Μέχρι τις 18:00 ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ τη Δευτέρα (6/2)

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Τι ισχύει για delivery και courier

Λέρος: Οι γιατροί επανέφεραν στη ζωή το βρέφος - Μια νεκρή από το ναυάγιο, 41 διασωθέντες