ΥΓΕΙΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Απολύθηκε η νοσηλεύτρια που έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά

Δόμνα Μιχαηλίδου: Απολύθηκε η νοσηλεύτρια που έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά
Unsplash

Την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας, ενώ τα παιδιά στα οποία χορηγούνταν τα ζελεδάκια υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Το ανησυχητικό είναι ότι λείπουν ψυχοφάρμακα από το φαρμακείο της δομής.

Απομακρύνθηκε από τη θέση της στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας η νοσηλεύτρια που έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η νοσηλεύτρια απολύθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έγινε γνωστή όταν έπεσε στην αντίληψη της υπεύθυνης της δομής, η οποία ενημέρωσε την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Η κυρία Μιχαηλίδου με τη σειρά της πήγε την υπόθεση στον εισαγγελέα, ενώ διατάχθηκε και ΕΔΕ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υφυπουργός τόνισε ότι το ζήτημα πλέον είναι γιατί η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια έδινε τα φυτικά ζελεδάκια σε παιδιά ηλικίας δημοτικού και γιατί λείπουν δεκάδες χάπια από το φαρμακείο της δομής.

«Η νοσηλεύτρια αυτή είχε λευκό ποινικό μητρώο. Το είχε κιόλας καταθέσει βεβαίως στη δομή και είχε προσληφθεί βάσει αυτού. Ο νέος κανόνας που βάλαμε και ισχύει από φέτος είναι η κατ’ έτος ανανέωση της ψυχιατρικής ή ψυχολογικής έκθεσης κάθε ανθρώπου που δουλεύει στις δομές αυτές. Κάτι τέτοιο δεν υπαρχει ακόμα. Θα ξεκινήσει να υπάρχει από τον Μάιο», προσέθεσε η κυρία Μιχαηλίδου.

Eπί ένα μήνα η νοσηλεύτρια χορηγούσε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε δύο παιδιά

Όπως ανέφερε η υφυπουργός, «υπάρχει καταγγελία πως η νοσηλεύτρια φαίνεται να χορηγεί σε παιδιά δημοτικού φυτικά ζελεδάκια, χωρίς να υπάρχει καμία συμφωνία ή καμία σύσταση, έτσι ώστε αυτά να είναι πιο ήρεμα, να μην έχουν τόσες ανησυχίες και να κοιμούνται πιο εύκολα το βράδυ».

Επεσήμανε, δε, ότι δύο φαίνεται να είναι τα παιδιά στα οποία έδινε, επί ένα μήνα, τα ηρεμιστικά ζελεδάκια η νοσηλεύτρια.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα παιδιά έχουν κάνει και αιματολογικές εξετάσεις για να φανεί το αποτύπωμα των φαρμάκων αυτών.

Λείπουν ψυχοφάρμακα από τη δομή

Στη συνέχεια, η κυρία Μιχαηλίδου αποκάλυψε ότι λείπουν δεκάδες χάπια από το φαρμακείο τα οποία είναι ψυχοφάρμακα και δεν έχουν καταγραφεί. «Εμένα ακόμη πιο πολύ με ανησυχεί πού πήγαν αυτά τα δεκάδες ψυχοφάρμακα, τα οποία δεν έχουν καταγραφεί», τόνισε.

«Πού και πώς χορηγήθηκαν τα δεκάδες χάπια που λείπουν;», αναρωτήθηκε.

Σχετικές ειδήσεις