ΥΓΕΙΑ

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα γνωστού προϊόντος προσωπικής υγιεινής

ΕΟΦ
Η εταιρεία αρνείται να προχωρήσει στην ανάκληση
INTIME NEWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην ανάκληση παρτίδας γνωστού προϊόντος για κολπικές πλύσεις, προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).  

Συγκεκριμένα, η απόφαση ανάκλησης αφορά την παρτίδα 21-003 (ημ/νία λήξης 10/26) του προϊόντος "eva intima NORMAL DOUCHE pH 3.0 DAILY WELLNESS", καθώς το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου είναι μη κανονικό ως προς τη δοκιμή της εμφάνισης, δεδομένου ότι διαπιστώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος.

Ο ΕΟΦ καλεί την εταιρεία INTERMED ABEE, να αποσύρει άμεσα την παρτίδα του προϊόντος από την αγορά.

Η απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία, ωστόσο, δεν συμφωνεί με την απόφαση του ΕΟΦ, καθώς το πρόβλημα αφορούσε μεμονωμένη συσκευασία και όχι όλη την παρτίδα, όπως υποστηρίζει. Μάλιστα, δεν θα προχωρήσει στην ανάκληση.

«Δεν συντρέχει κανένας λόγος Δημόσιας Υγείας ο οποίος τεκμηριώνει ανάκληση παρτίδας προϊόντος, τονίζει η διοίκηση του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, με αφορμή την ανάκληση του προϊόντος της InterMed, "eva intima NORMAL DOUCHE pH 3.0 DAILY WELLNESS", μετά τα αποτελέσματα των Εργαστηριακών Ελέγχων του ΕΟΦ.

Η διοίκηση του ΟΦΕΤ εκτιμά ότι δεν συντρέχει λόγος δημόσιας υγείας για την παρούσα ανάκληση, καθώς πρόκειται για ένα μεμονωμένο σκεύασμα, ούτε καν για παρτίδα προϊόντων, με αποτέλεσμα η απόφαση αυτή του ΕΟΦ να θεωρείται καταχρηστική από την πλευρά του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη» αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Η πρόεδρος του Ομίλου, Ιουλία Τσέτη, σε επιστολή της προς τον ΕΟΦ επισημαίνει: «Με δεδομένη την κείμενη νομοθεσία ΦΕΚ 11.ΝΔ411/1970 άρθρο 10, αρνούμαστε κατηγορηματικά οτιδήποτε κατά την κρίση σας οδηγεί σε ανάκληση και σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε και να συνεργαστούμε σε οιαδήποτε έκνομη και καταχρηστική ενέργεια εκ μέρους της Υπηρεσίας σας!

Επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματος μας έναντι ενεργειών που πλήττουν την αξιοπιστία και το κύρος της βιομηχανίας μας».

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής - Απαγορεύθηκε η διακίνησή του

Κίνδυνος εγκεφαλοπάθειας από φάρμακα με ψευδοεφεδρίνη - Περιστατικά και στη Βρετανία