ΥΓΕΙΑ

Λήμνος: Στελέχωση του νοσοκομείου και της Πρωτοβάθμιας ζήτησαν από τη Μίνα Γκάγκα

Λήμνος
H Μίνα Γκάγκα κατέθεσε στεφάνι στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων και στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση στο νησί.
Υπ. Υγ.

Τη Λήμνο επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Το νοσοκομείο της Λήμνου επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία βρέθηκε στο νησί του Αιγαίου με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το νοσοκομείο είναι χτισμένο σε τρεις χρονικές περιόδους. Διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις και χειρουργεία στο νέο τμήμα του, ενώ γίνονται ανακαινίσεις στα παλαιά τμήματα, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στην Ψυχιατρική Κλινική.

Η Μίνα Γκάγκα, το Σάββατο 25 Μαρτίου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή, Τριαντάφυλλο Κανταρά, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Κουμελά, την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Ευτέρπη Καζόλη, τον Διευθυντή Διοικητικής και Οικονομικής Υπηρεσίας, Αθανάσιο Σουσαλή, τον Πρόεδρο Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, Κωνσταντίνο Κατσιγιαννόπουλο και τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, Δημήτρη Μανδρανή.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, όπου συζήτησε με ασθενείς και διαπίστωσε την εξαιρετική δουλειά που κάνει όλο το προσωπικό για την φροντίδα τους. Στο τέλος της επίσκεψής της στο νοσοκομείο, συζήτησε με εκπροσώπους σωματείων και τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Κωσταντίνο Μαδυτινό.

Εκπρόσωποι και μέλη σωματείων του νησιού πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Λήμνου με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό.

Με το ψήφισμα το οποίο επέδωσαν στην κυρία Γκάγκα, ζητούν προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, (2 παθολόγων, 2 χειρουργών, 2 αναισθησιολόγων, 2ου νεφρολόγου, ουρολόγου), όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου σύμφωνα και με τον υπάρχοντα Οργανισμό, αλλά και του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ). Επίσης, ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και προμήθεια και λειτουργία μαγνητικού τομογράφου. Τέλος, ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στο Βόρειο Αιγαίο (Λήμνο) και πλήρη στελέχωσή του με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αεροδιακομιδές, στελέχωση του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Λήμνου με δύο μόνιμους γιατρούς όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του, στελέχωση όλων των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό, την άμεση στελέχωση της ΚΟΜΥ με περισσότερο και μόνιμο προσωπικό.

Η Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε, επίσης, τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου της Λήμνου. Τέλος, συζήτησε με τον Έπαρχο Λήμνου, κ. Βλαττά Λαμπρινό και τον Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Μαρινάκη.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας αποχώρησε από την Λήμνο ιδιαίτερα ικανοποιημένη, ενώ ευχαρίστησε όλους τους υγειονομικούς του νησιού για την καθημερινή και με χαμόγελο εξυπηρέτηση των ασθενών στο ακριτικό νησί.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τέλος από σήμερα και επίσημα για τις μάσκες στα ΜΜΜ

Ράπτη: Δωρεάν συνεδρίες ψυχοθεραπείες στο νέο Κέντρο Ημέρας στο Ν. Ψυχικό

Υπουργείο Υγείας: Πρόγραμμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας για όλο το μαθητικό πληθυσμό