ΥΓΕΙΑ

Διπλή δωρεά οργάνων μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες - Ελπίδα σε 10 ασθενείς

νοσοκομείο Σωτηρία
54 και 65 ετών οι δύο δότες
INTIME NEWS

Μεγάλη επιχείρηση από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, πραγματοποιήθηκε δωρεά οργάνων από δύο αποβιώσαντες δότες που νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ του Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία». Η διπλή δωρεά έγινε στις 10 και 11 Ιουνίου.

Οι οικογένειες των δοτών, ενός 54χρονου και ενός 65χρονου άνδρα, αφού ενημερώθηκαν από τους ιατρούς, συναίνεσαν στη δωρεά, προσφέροντας ελπίδα σε πάνω από 10 ασθενείς. Κατόπιν της συναίνεσής τους ενημερώθηκε ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, το πρωί της Παρασκευής (09/06/2023) και άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες αξιολόγησης της καταλληλότητας των οργάνων προς μεταμόσχευση και οργάνωσης των χειρουργείων.

Για την πραγματοποίηση των δύο χειρουργείων προσήλθαν στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία», μεταμοσχευτικές ομάδες από τον Ευαγγελισμό, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Παλέρμο της Ιταλίας και από το Γεννηματάς.

Ο ΕΟΜ ευχαριστεί θερμά τις οικογένειες των δύο δοτών, ευελπιστώντας η πράξη τους αυτή να προσφέρει ένα ελάχιστο νόημα στην απώλειά τους και τονίζει ότι η μεγάλη αυτή επιχείρηση δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί με επιτυχία, χωρίς την πολύτιμη συμβολή και συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των Μ.Ε.Θ. και των Χειρουργείων του Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία».

Σχετικές ειδήσεις