ΥΓΕΙΑ

Συστάσεις για τα ενέσιμα υλικά αισθητικής ιατρικής από την Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής

botox
Συζήτηση για την ασφάλεια των αισθητικών πράξεων, ζητά η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής
AP (αρχείου)

Η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής υπενθυμίζει ότι τα σκεύασματα ενέσιμων τοξινών (βοτουλινικής τοξίνης)  υπόκεινται σε διαδικασίες ελέγχου από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). 

«Για να μην βιώσουμε επικίνδυνες για την υγεία των συμπολιτών μας επιπλοκές», ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, Σωτήρης Θεοχάρης, απευθύνει συστάσεις προς τους Έλληνες δερματολόγους.

Αφορμή είναι τα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην παράνομη διακίνηση ενέσιμων υλικών για ιατρικές αισθητικές εφαρμογές του δέρματος. Ο κ. Θεοχάρης καλεί τους γιατρούς να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τα σκεύασματα ενέσιμων τοξινών (βοτουλινικής τοξίνης), τα οποία υπόκεινται σε διαδικασίες ελέγχου από τον ΕΟΦ. Επίσης, να προμηθεύονται τα προϊόντα ιατροτεχνολογίας (medical devices), τα ενέσιμα δερματικά εμφυτεύματα, από τους επίσημους αντιπροσώπους των συγκεκριμένων υλικών στην πατρίδα μας και τέλος, να μένουν μακριά από «πλανόδιους πωλητές» και «ηλεκτρονικές πλατφόρμες».

«Είμαστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας ακολουθεί αυτήν την τακτική. Εκτιμούμε ότι είναι καιρός να ανοίξει μια συζήτηση με θέμα την ασφάλεια των συγκεκριμένων δημοφιλών αισθητικών πράξεων με όλους τους εμπλεκομένους: πολιτεία, ιατρικούς συλλόγους, ιατρικές εταιρείες εμπλεκομένων ειδικοτήτων, φαρμακευτικές εταιρείες, αντιπροσώπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην βιώσουμε στο μέλλον δυσάρεστες και επικίνδυνες για την υγεία των συμπολιτών μας επιπλοκές» σχολίασε, τέλος, ο κ. Θεοχάρης.

Σχετικές ειδήσεις