ΥΓΕΙΑ

Καθησυχαστικός ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας για την Αλόη - «Δεν έχει καρκινογόνες ουσίες»

Καθησυχαστικός ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας για την Αλόη - «Δεν έχει καρκινογόνες ουσίες»
PIXABAY

«Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί η αλόη κατατάσσεται στην κατηγορία 2Β - δηλαδή είναι αυτά για τα οποία δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι καρκινογόνα για τον άνθρωπο αλλά υπάρχουν  αρκετές αποδείξεις ότι είναι καρκινογόνα σε πειραματόζωα» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Αντικαρκινική Εταιρείας

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι η αλόη βέρα περιέχει καρκινογόνες ουσίες, όπως ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ. Τούτο γιατί η αλόη βέρα έχει μπει στη ζωή όλων δεδομένου ότι χρησιμοποιείται σε κρέμες κ.α.

Ο πρόεδρος Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, μιλά σχετικά με το θέμα λέγοντας ότι αρχικά δεν πρέπει να ανησυχούμε.

«Το πράσινο, δηλαδή, το εξωτερικό τμήμα του φυτού έχει τις περισσότερες, αν θέλετε, υποψίες ότι είναι καρκινογόνο. Αυτό δεν έχει ξεκινήσει τώρα, αλλά αρκετά χρόνια πριν, οπότε έγιναν μελέτες με πειραματόζωα με υψηλές δόσεις. Οι μελέτες έδειξαν ότι είναι καρκινογόνες ορισμένες ουσίες που περιέχονται εκεί», δήλωσε αρχικά ο Ευάγγελος Φιλόπουλος.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί κατατάσσεται στην κατηγορία 2Β - δηλαδή είναι αυτά για τα οποία δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι καρκινογόνα για τον άνθρωπο αλλά υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ότι είναι καρκινογόνα σε πειραματόζωα», πρόσθεσε επεξηγηματικά ο πρόεδρος Αντικαρκινική Εταιρείας.

Παράλληλα, ο κ. Φιλόπουλος έσπευσε να θυμίζει ότι «Μην ξεχνάμε ότι όντως η αλόη βέρα από την αρχαιότητα θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Εντάξει, λίγο προσοχή, να μην την πίνουμε. Δεν πρέπει να ανακατεύουμε τον φλοιό με το ζελέ. Πολλά από αυτά τα προϊόντα δεν περνούν από έλεγχο»

Σχετικές ειδήσεις