ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Προβλήματα στον κλιματισμό - Αφόρητες συνθήκες εν μέσω καύσωνα

νοσοκομείο
INTIME NEWS

Καύσωνας Κλέων: Ο κλιματισμός στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «μοιράζεται» πότε στα χειρουργεία και πότε στους θαλάμους. 

Αφόρητες συνθήκες για ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους επικρατούν στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «Χατζηκώστα», καθώς ο κλιματισμός δεν λειτουργεί πλήρως εν μέσω καύσωνα.

Πρόκειται για πρόβλημα που δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά, λόγω της παλαιότητας του νοσοκομείου όπως και των μηχανισμών κλιματισμού του, το οποίο όμως δεν επιλύεται. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, το τελευταίο διάστημα ο κλιματισμός «μοιράζεται» στο κτήριο «ανάλογα με τις ανάγκες», πότε στα χειρουργεία -κυρίως το πρωί- και πότε στους θαλάμους, από το μεσημέρι και μετά. Στους διαδρόμους δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ την κατάσταση επιβαρύνει η παλαιότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος: «Παλιές πόρτες, κουφώματα που μπάζουν, σκουριασμένοι σωλήνες, ταβάνια που στάζουν, αρχαίες μονάδες κλιματισμού, πολυχρησιμοποιημένα κρεβάτια και στρώματα είναι μερικά από τα αποτελέσματα της 25χρονης σχεδόν λειτουργίας του νοσοκομείου» υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι. Για τον κλιματισμό το Σωματείο τονίζει ότι η μερική βλάβη στην κεντρική του μονάδα «δείχνει με εκκωφαντικό τρόπο το πρόβλημα, εν μέσω καύσωνα», ενώ «ασθενείς και συνοδοί προσπαθούν να αντεπεξέλθουν, όσο μπορούν, με φορητούς ανεμιστήρες».

«Η στρατηγική της υποβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόσο με την υποστελέχωση, όσο και με την έλλειψη και την εγκατάλειψη των υπαρχουσών υποδομών, έχει στόχο την απαξίωση του συστήματος στα μάτια του κόσμου και τη μερική ή πλήρη εκχώρησή του στην αγκαλιά των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων», καταγγέλλει το σωματείο, υπογραμμίζοντας πως «κυβερνήσεις, ΥΠΕ και διοικήσεις του Νοσοκομείου, με την πολιτική την οποία εφαρμόζουν διαχρονικά, έχουν την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ».

Σχετικές ειδήσεις